NAZAJ
NA VRH

Zbirka: Terme Dobrna

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče, saj se ponašajo z več kot šeststoletno tradicijo. Srce zdravilišča je termalni vrelec, ki se nahaja v osrednjem delu Zdraviliškega doma. Voda prihaja iz globine 1.200 metrov in blagodejno zdravilno vpliva na vse vrste ženskih bolezni. Odlikuje jih tudi posebna ureditev prostora po kitajski metodi Feng Shui.

Ponosni so tudi na svoje hotelske zmogljivosti. Hotel Vita s štirimi zvezdicami je najmlajši hotel z restavracijo, seminarskimi prostori, savno, bazeni z zdravilno termalno vodo in centrom za lepoto telesa. Vila Higiea, ki ima štiri zvezdice, je hotel iz leta 1855. V kletnih prostorih vile je urejena vinska klet. Hotel Park s tremi zvezdicami je primeren za aktivno preživljanje prostega časa, saj je namenjen pohodnikom in kolesarjem. V njem so dovoljene tudi male živali (v restavraciji ne). Tu je še Zdraviliški dom iz leta 1624, kjer je osrednji termalni vrelec z zdravilno vodo. V njem se nahaja več manjših dvoran in velika zdraviliška dvorana, primerna za seminarje, konference in poročna slavja.

Obiščete pa lahko tudi 200 letni zdraviliški park! Ljubitelju narave ponuja sprehod skozi dobrnski park zaradi raznolikega rastja v vsakem letnem času neslutena doživetja. Dovolj lepot, da navdušijo tudi najbolj razvajenega ljubitelja urejene narave.

Ne najdeš nič primernega? Bi še več term?