NAZAJ
NA VRH

k-logo

POMOČ UPORABNIKOM

070 477 277 ali piši na info@mediastar.si


Dosegljivi smo:

ob delavnikih od 7. do 18. ure

ter ob sobotah od 9 do 13. ure.

2018 MediaStar Group d.o.o.

Hvala za vaše sporočilo!

Posredovali ga bomo prvemu prodajniku, ki ga srečamo pri avtomatu za kavo
in obljubimo, da se vam javimo v najkrajšem možnem času!

POSREDOVANO SPOROČILO

Ime in priimek:
Email naslov:
Telefonska številka:
Kategorija ponudbe:
Podjetje:
Naslov podjetja:
Vaše sporočilo:
NAZAJ NA VSTOPNO STRAN
Zasebnost in piškotki

 

Spletna stran za delovanje uporablja neinvazivne piškotke, ki so nujno potrebni za prikaz ponudb in normalno delovanje košarice. Za lastno evidenco uporabljamo Google Analytics, ki v nobenem primeru ne omogoča vpogleda osebam, ki niso pravno formalno povezane s Futurisimo d.o.o. in MediaStar Group d.o.o.

Mehanizem za pridobivanje privolitve v uporabo piškotkov lahko glede na stopnjo formalne uporabe na naši spletni strani klasificiramo na »domnevno« privolitev (angl. implied consent). Izraz »domnevna privolitev« v smernicah označuje privolitev s konkludentnim dejanjem. V ta mehanizem implementiramo poudarjeno, vidno obvestilo na vstopno stran spletne strani, ki slehernega uporabnika obvesti o tem, da spletna stran uporablja piškotke, ki bodo naloženi na uporabnikovo napravo, če bo le ta nadaljeval z brskanjem. Če uporabnik nadaljuje z brskanjem, tako domnevamo, da se strinja s piškotki. Če uporabnik ne nadaljuje z brskanjem, to smatramo, da je izrazil svoje nestrinjanje. Uporabniku je tako izvzeta možnost nadaljnjega brskanja, če se s piškotki ne strinja, saj mu na začetni strani ni ponujena možnost zavrnitve določenih piškotkov oz. spremembe nastavitev. 

Kot je pojasnjeno v smernicah informacijskega pooblaščenca (direktna navedba), model domnevne privolitve ni primeren za piškotke, s katerimi je mogoče slediti uporabniku preko različnih spletnih strani, prav tako pa ni primeren v kontekstu profiliranja (tudi kadar se to izvaja le znotraj enega spletnega mesta z lastnimi piškotki), obdelave občutljivih osebnih podatkov ter za piškotke z neomejenim rokom trajanja, saj posameznik nima možnosti izbire glede uporabe piškotkov.  

Ker z našimi piškotki ne sledimo uporabniku preko različnih spletnih strani in ne profiliramo njegovega obnašanja, tolmačimo - da je domnevna privolitev konstruktivna in pravilna rešitev.

Glede vloge Google analytics pa je pojasnjeno v smernicah informacijskega pooblaščenca (direktna navedba): "Specifično glede piškotkov Google Analytics menimo, da gre v osnovi za sledilne piškotke, za katere je potrebna izrecna privolitev uporabnika. Hkrati pa v smernicah pojasnjujemo, da kadar spletno mesto s svojimi lastnimi piškotki analizira dogajanje za svoj namen, taki analitični piškotki ne pomenijo nesorazmernega posega v zasebnost uporabnikov. V takem primeru je mehanizem domnevne privolitve lahko ustrezen. Spletna stran lahko uporablja tudi storitev pogodbenega partnerja, vendar ta zbranih podatkov ne sme uporabljati za svoje namene. V primeru, da Google Analytics omogoča tak način delovanja, da torej podatkov ne uporablja za svoje namene, npr. za izboljševanje svojega produkta ipd., potem lahko tako uporabo ocenimo kot relativno nizko-invazivno v smislu zasebnosti in je mehanizem domnevne privolitve lahko ustrezen."

splošnih pogojih poslovanja Google Analytics smo zasledili, da Google ne shranjuje osebnih informacij o naših obiskovalcih. Kljub vsemu in ker želimo našim obiskovalcem ponuditi popolnoma prosto odločitev, je mogoče Google Analitiko izklopiti v uporabniškem profilu.

Seznam piškotkov, ki jih zbira spletno mesto

Ime piškotka Opis piškotkov
FirstTimeVisit Nastavitev spletne strani
GuestCity Nastavitev spletne strani
WishlistDescription Napredna uporabniška izkušnja
smclient Napredna uporabniška izkušnja
smcrsaved Napredna uporabniška izkušnja
smuuid Napredna uporabniška izkušnja
smvr Napredna uporabniška izkušnja
lnl Napredna uporabniška izkušnja
visit_incap_* Statistika ogledov strani
_ga Statistika ogledov strani - Google analytics
__auc Statistika ogledov strani - Alexa
__gfp_64b Retargeting