HUDA CENA za organizirano Martinovanje v Prekmurju in Prlekiji z bogato večerjo!

59,90 €

prodani

Prodanih 9 kuponov

# / 7

HUDA CENA za organizirano Martinovanje v Prekmurju in Prlekiji z bogato večerjo!

59,90 €

prodani

Prodanih 9 kuponov

Preveri lokacijo ponudbe in mogoče najdeš še kaj zanimivega!

1/

Poglej kontaktne podatke

Prlekija si je širok sloves pridobila zaradi vzreje odličnih konjev kasačev in slavnih Jeruzalemskih terasastih vinogradih. Odkrijete lepote Plekije in Prekmurja na izletu z nami. Čaka te tudi degustacija vin v Ormožu in na koncu tradicionalna prekmurska pojedina z zabavo!

Preživi Martinovo letos malce drugače in se odpravite na vzhod Slovenije, kjer martinovanje in stare običaje jemljejo zelo resno!

Zate smo pripravili to ponudbo:

 • PONUDBA RAZPRODANA

  1-dnevni izlet v Prekmurje in Prlekijo za 1 osebo (1 odrasla oseba ali 1 otrok)

  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
  • turistično spremljanje
  • organizacijo potovanja
  • DDV, vse cestnine
  • obisk oljarne z degustacijo
  • ogled vinske kleti z degustacijo
  • vožnja z brodom in ogled mlina na Muri
  • ogled cerkve Žalostne matere božje
  • martinova večerja (goveja juha in gobova juha z ajdovo kašo (tradicionalno prekmurska)+pečena raca in puranji Orly, dušeno rdeče zelje, mlinci in krompir+sladica
   s krstom mošta in živo glasbo
  Preberi vse

  HUDA CENA

  59,90 €

  Vrnemo 0,30 €

Program izleta

Odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Štajerske. Vmes seveda kakšen postanek za jutranjo kavico.

Naše spoznavanje martinovih okusov vzhodnega dela Slovenije se bo pričelo v eni izmed vasic v okolici Ormoža, kjer bomo obiskali eno izmed oljarn. Spoznali bomo zgodovino gojenja buč in pridobivanja dišečega olja. Domačini nam bodo odkrili marsikatero skrivnost, na koncu bomo izdelke tudi preizkusili.

Pot nadaljujemo proti Ormožu, kjer se bomo ustavili v vinski kleti in preizkusili, kakšno vince pridelujejo v teh koncih.

Med Jeruzalemskimi vinogradi/goricami se bomo zapeljali in spoznali kraje, ki jih pogosto primerjajo z našo različico Toskane. Navdušili nas bodo terasasti vinogradi in lepi razgledi. Na severni strani gričevja vidimo Mursko polje, na drugi strani Mure ravno Prekmurje z Mursko Soboto, pogled pa se ustavi na gričevnatem Goričkem. Na vzhodu so v bližini po slemenih razložena naselja Gomila pri Kogu, Kog in Miklavž pri Ormožu, gričevje pa prehaja v Medžimursko ravnico.

Seveda se bomo ustavili pri cerkvi Žalostne matere božje. Baročno cerkev so začeli zidati leta 1652, posvečena pa je bila leta 1717. Podobo Žalostne Matere božje so v 13. stoletju prinesli iz Jeruzalema križarji; takrat so jo namestili v stolp, ki so ga postavili na mestu, kjer je zdaj cerkev. Po Jeruzalemu je kraj dobil tudi ime. Cerkev si bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika. Po ogledu pa bomo nazdravili še s kozarčkom rujnega vinčka ob spremljanju prelepe panorame.

Mimo Ljutomera se odpravimo čez reko Muro do skrivnostnega kraja, ki ga imenujemo Otok Ljubezni. Tam si boste ogledali zadnji plavajoči mlin na Muri, se popeljali s starodavnim plovilom brodom in izvedeli, kdo so bili büjraši in kakšna je bila njihova vloga v starih časih.

Pot nadaljujemo proti enemu izmed gostišč oz. turističnih kmetij, kjer bomo martinovo zaključili kakor se spodobi. Za nas bodo pripravili pravo martinovo pojedino, zabavni krst mošta in živo glasbo.

V poznih večernih urah se bomo vrnili domov.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • oglej si Jeruzalemske vinograde, ki jih pogosto primerjajo z našo Toskano
 • okusi dišeče bučno olje, vključena tudi degustacija vin v Ormožu
 • ogled romantičnega kraja Otok ljubezni
 • vožnja s starodavnim plovilom brodom po reki Muri
 • vključena martinova pojedina in zabavni krst mošta z živo glasbo
 • oglej si znamenito cerkev Žalostne matere božje

Potrebna je rezervacija

Preizkušen paket

Odpravi se s prijatelji

Ideja za izlet

POGOJI KORIŠČENJA

POGOJI UNOVČENJA

Vsak lahko kupi in unovči neomejeno število kuponov. 1 kupon velja za 1 osebo.

UNOVČLJIVOST KUPONA

Kuponi so unovčljivi na dan odhodov: 6.11. ali 13.11.2021

PRIJAVA NA IZLET

Po nakupu kupona je obvezna rezervacija na e-mail [email protected] (naziv izleta, datum potovanja,  šifra kupona, ime in priimek, vstopno mesto, kontaktni gsm) najmanj 14 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.

POMEMBNO OBVESTILO

Prijava velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika. Nakup kupona brez posredovane prijave ne zagotavlja prostega mesta na izletu. V kolikor ponudniku ne pošljete prijave na izlet, nimate pravice do odhoda in niste upravičeni do vračila kupnine.

Priporočajo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi. Odpoved potovanja manj kot 7 dni pred predvidenim odhodom iz zdravstvenih razlogov brez tega zavarovanja, ni razlog za vračilo celotne vrednosti vplačanega zneska. Spremembe imen, vstopnega mesta ipd. manj kot 48 ur pred predvidenim odhodom se zaračunajo 5 €/osebo. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji goHolidays.

OSTALI POGOJI

Prijavnina (strošek obdelave podatkov) v višini 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 17,99. leta), ki jo obračuna agencija goHolidays, se plača ob nakupu kupona (prišteje se na zadnjem koraku nakupa, v spletni košarici).

 

Dodatni popust pri prijavnini za otroke do 17,99. leta se obračuna samo pri nakupu na spletni strani, pri nakupu na prodajnih mestih je prijavnina za otroke 10€/osebo.

 

Vstopna mesta:
Ljubljana - parkirišče Dolgi most ob 9:00
Celje - pred dvorano Zlatorog ob 9:45
Maribor – glavna avtobusna postaja na Mlinski ulici ob 10:30

 

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov, minimalno število za zagotovitev termina je 45 potnikov.

 

Pri organizaciji in izvedbo potovanja bodo spoštovali navodila NIJZ glede bolezni Covid-19.

VEČ O PONUDNIKU

Potovalni portal goHolidays.si želi postati najbolj obiskan med ljubitelji potovanj po Evropi. Njihova posebnost so potovanja v najbolj zanimive in slikovite točke držav: Madžarska, Slovaška, Češka, Poljska, Nemčija in Avstrija. Z vrhunsko usposobljenimi turističnimi vodniki in drugim osebjem vam želijo odkriti nekatere na slovenskem trgu manj znane kotičke, še neodkrite poti, lokalne jedi in zanimive lokale ter vas seznaniti z raznolikim kulturnim utripom ter lokalnimi navadami.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (138)

Ceneje ne najdeš nikjer!