Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 8-dnevno potovanje z letalom v Istanbul in Antalijo s polpenzionom!

od 515,00 €

# / 8
SAMO NA KUPONKO.SI

HUDA CENA za 8-dnevno potovanje z letalom v Istanbul in Antalijo s polpenzionom!

od 515,00 €

Odpravi se na dinamično, vsebinsko pestro in nepozabno potovanje, ter na ogled znamenitosti zahodne Turčije, ki so jih z namenom izbrali. Veliko doživetij, aktivne počitnice in nepozaben sprehod po enemu izmed najlepših mest turške riviere - Antaliji in nepozabni čarobni metropoli - Istanbulu. 

Obišči evropsko prestolnico kulture Istanbul, čudovit slap Karpuzkaldiran in se z ladjico zapelji po Bosporju.

VSE PONUDBE ZAJEMAJO

 • 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
 • 7 x polpenzion (zajtrk in večerja)
 • letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski let in redna linija
 • vključen 1 kos prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 7 kg
 • letališke in varnostne pristojbine
 • ogledi z vstopninami po programu
 • prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
 • slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)
 • organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti
 • transfer letališče Istanbul-hotel-letališče Antalija

Program potovanja

1. dan: let v Istanbul
Let iz Ljubljane preko Antalye proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju (fakultativno) – Bursa
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Večerja in nočitev na območju Burse.

4. dan: Pergamon – Kusadasi
Zajtrk. Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Večerja in nočitev na območju Kusadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale
Zajtrk. Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Večerja in nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran.

8. dan: odhod domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let proti Ljubljani.

Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • pravljično potovanje po pokrajini naravnih in zgodovinskih znamenitosti
 • odlična orientalska pustolovščina, ki vas bo navdušila
 • ogled najpomembnejšega spomenika v Permagonu- tempelj Asklepiona
 • Artemidin tempelj iz helenističnega obdobja, ki sodi k sedmim čudom sveta
 • popotovanje po Antalyi, enemu najlepših mest turške riviere

Odličen nakup

Pestra dodatna ponudba

Potrebna je rezervacija

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija Nikal d.o.o. je bila ustanovljena leta 2011 in se je od ustanovitve uveljavila kot vodilna agencija za potovanja po Turčiji. Nikal d.o.o. je del skupine Nikal Travel Group B.V. Skupino sestavljajo podružnice na Češkem, Slovaškem, Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji, Latviji in Estoniji. Turistična agencija Nikal izvaja atraktivna potovanja po Turčiji in Španiji. Ne glede na destinacijo ali vrsto potovanja, posvečajo posebno pozornost najvišji kvaliteti turizma.
Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (137)