Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za najem pristne koče s savno sredi neokrnjene narave!

125,00 €

# / 15
EKSKLUZIVNO

HUDA CENA za najem pristne koče s savno sredi neokrnjene narave!

125,00 €

Prebudite se v čisti gorski zrak in se razvajajte v koči na idilični lokaciji na Veliki planini. Pobegnite v raj, v gorske koče, narejene po vzoru pastirskih, ki so simbol Velike planine. Seznanite se s pastirsko tradicijo in se podajte na raziskovanje čudovite okolice. Če si želite aktivnega oddiha, izkoristite oddih za sprehode po mnogih planinskih poteh Velike planine. Vsekakor pa ne smete pozabiti poskusiti tipičnih sirov in drugih dobrot! Možnost uporabe vikinškega bazena.

Možnost uporabe vikinškega bazena! Prebudite se v čisti gorski zrak in se razvajajte v koči na idilični lokaciji na Veliki planini.

KOČE NA VELIKI PLANINI

Koče se nahajajo na Veliki planini, na višini 1600 m, blizu Zelenega roba in so najlažje dostopne z gondolo ter sedežnico. Koče so povsem obnovljene in luksuzno urejene ter ohranjajo čar tradicije. Na zunaj spominjajo na tradicionalne pastirske bajte, njihova notranjost pa ponuja udobje gorske koče s posebnimi dodatki, ki jih na Veliki planini težko srečate: talno ogrevanje v kopalnici, kuhinja z indukcijsko ploščo ali štedilnikom na plin, topla voda tako v kopalnici kot v kuhinji ... V vseh kočah je opremljena kuhinja, jedilni prostor z veliko mizo, hladilnik, kopalnica s tušem, spalnica in prostor za shranjevanje smuči v zimski sezoni. 

KOČA ZLATICA
Koča, ki se nahaja v neposredni bližini Zelenega roba, ima posebej električno ogrevano kopalnico s tušem, umivalnikom in WC ter savno. Namenjena je družinam, parom in vsem, ki si želite oddiha v gorah. Ob večerih vas bo grel tudi kamin.

KOČA ENCIJAN
Ljubka in udobna – tako bi gostje opisali gorsko damo, ki ponuja odlično izhodiščno točko za romantične sprehode. V koči najdete infrardečo savno, kjer se boste lahko sprostili po aktivnem dnevu. 

KOČA GORENJKA
Gorenjka je ena izmed najbolj posebnih koč na Veliki planini, ki jo zraven malo umaknjene lege, čudovitega razgleda in dobre opremljenosti koče, odlikuje tudi udobje s savno in vikinškim bazenom. 

VIKINŠKI BAZEN (z doplačilom)
Pred kočami je postavljen tudi vikinški bazen ali vroča kad. To je lesen čeber, v katerega je vgrajena peč na drva. Ko peč zakurite, se voda v eni do dveh urah tako segreje, da lahko uživate v kopanju in pogledu na visoke gore v neposredni bližini.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • unikatne hiške, ki nudijo pravo udobje doma
 • v najem koče vključene tudi savne
 • uživanje v planinskem soncu na terasi s klopmi in ležalniki
 • čudovit pogled na gore in Kamnik z okolico v daljavi
 • možnost pokušanja lokalnih mlečnih dobrot
 • raziskujte okolico s kolesom ali se odločite za pohode po bližnjh vrhovih
 • oglejte si muzej pastrirskega življenja in bližnjo kapelico

Dolga veljavnost kupona

Družinam prijazno

Odpravi se s prijatelji

Izjemen razgled

VEČ O PONUDNIKU

Turistično naselje so zgradili po načrtih arhitekta Vlasta Kopača leta 1964. Koče so narejene v edinstvenem slogu in po vzoru tipičnih pastirskih koč. V preteklosti so bile namenjene delavcem v podjetjih v Kamniku, po neodvisnosti Slovenije pa so skoraj vse koče prodali posameznikom.

Po 20 letih je turizem na Planini znova zaživel in koče so spet namenjene turistom. Velika planina je popolna destinacija za vse, ki si želijo počitka, ki imajo radi gore, mir in tišino. Velika planina postane posebej čarobna v poznih jesenskih mesecih, ko zapade prvi sneg, ki običajno ostane vse do aprila. Do koč vas pripelje le ozka stezica skozi sneg, pred kočami pa vas pričakajo pravi snežni zameti. Čez zimo pa se Velika planina spremeni v pravi raj za smučarje. Velika planina je manjše smučišče, primerno za družine, na višini med 1412 m in 1666 m. Ponuja 6 km smučarskih prog srednje zahtevnosti.

KAM NA IZLET?

 • obiščite pastirsko naselje, Kapelo Marije Snežene in zgornjo postajo nihalke
 • preizkusite se v izdelavi sira na posebni Delavnici izdelave sira
 • obiščite jamo Veternica, ki je najbolje poznana naravna znamenitost planine
 • Kamnik: eno izmed najstarejših srednjeveških mest v Sloveniji nudi mnogo zanimivih kotičkov za raziskovanje
 • Kranj: mesto s čudovitim mestnim jedrom kjer si lahko ogledate kip Prešerna in mnoge druge zanimivosti
Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (152)