Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

50% popust za preventivni ultrazvočni pregled osteoporoze brez sevanja!

37,50 €

Redna cena od 75,00 €

# / 4

50% popust za preventivni ultrazvočni pregled osteoporoze brez sevanja!

37,50 €

Redna cena od 75,00 €

Preventivni ultrazvočni pregled za osteoporozo. Ena od 3. žensk in eden od 5. moških v življenju utrpi osteoporotični zlom. Ne odlašajte in se naročite na meritev. Ultrazvočna meritev je kratka, popolnoma neboleča in varna, brez sevanja.

Na meritev pripeljite s seboj vam drago osebo povsem BREZPLAČNO!

preventivni ultrazvočni pregled za osteoporozo

Ena od treh žensk in eden od petih moških bo v življenju utrpel osteoporotični zlom!

Osteoporoza je tiha, sistemska skeletna bolezen, dokler se zlom ne pojavi. Začne se že od približno 35. leta naprej, ko kost vstopi v naravni proces staranja in s tem poslabšanja njenih mladostnih lastnosti. Kosti se nenehno spreminjajo: tvori se nova kostnina in ta prevzame njeno mesto. Osteoporoza se pojavi, ko propadanje kosti presega stopnjo obnove. Zaradi tega se kostna gostota zmanjša, zato so kosti krhkejše in občutljive na zlome. Praviloma se od osteoporoze prizadet posameznik ne zaveda bolezni, saj je izguba kostne gostote zelo postopna in brez očitnih simptomov – vse do zloma.

Osteoporoza in z njo povezani zlomi lahko močno vplivajo na sposobnost prizadete osebe, da ostane neodvisna; približno četrtina bolnikov z zlomom kolka – kar vsaka tretja ženska ga doživi - potrebujejo dolgotrajno in drago oskrbo v domu za negovanje… Vretenčni zlomi so sicer najpogostejši osteoporotični zlomi in se zgodijo z večjo incidenco prej v življenju kot druge vrste osteoporotičnih zlomov – zlom enega vretenca pa kar do 5 krat poveča tveganje za morebiten nadaljnji vretenčni zlom.

Dejavniki tveganja

Splošni dejavniki tveganja pri osteoporozi:

 • Dednost/genetski razlogi
 • Dosedanji zlomi kosti po manjšem udarcu ali padcu
 • Pretirano kajenje ali/in uživanje alkohola in/ali kofeina, pomanjkanje vitamina D, pomanjkanje kalcija in telesna nedejavnost
 • Podaljšana uporaba kortikosteroidov, tudi zdravil za zdravljenje raka dojk in prostate in nekaterih antiepileptikov.

Dejavniki tveganja za ženske:

 • menopavza pred 45. letom
 • prekinjene menstruacije za 12 mesecev ali več

Dejavniki tveganja za moške:

 • težave z impotenco ali pomanjkanjem libida ali drugimi simptomi, ki so povezani z nizko ravnjo testosterona

Sekundarna osteoporoza

Osteoporoza je lahko samo spremljevalka drugih bolezni (npr. nezadostnega delovanja spolnih žlez pri ženski ali moškem, bolezni ščitnice, ki izloča preveč ščitničnih hormonov, prekomernega delovanja obščitnic, vnetne bolezni črevesa, celiakije, bolezni jeter, bolezni kostnega mozga, revmatoidnega artritisa itd.).

Testirajte se takoj!

Na srečo se z zgodnjim opozarjanjem in s pravilnim zdravljenjem pogosto lahko izognemo izčrpavajočim učinkom osteoporoze.

Test kostne gostote lahko pomaga ugotoviti diagnozo osteoporoze in lahko prepreči začetni zlom. Testiranje pomaga tudi pri določanju resnosti bolezni, napovedi tveganja poznejših zlomov in spremljanju sprememb kostne gostote.

Osteoporozo je mogoče preprečiti z zgodnjim odkrivanjem in danes zanjo obstaja več učinkovitih zdravljenj. Ta lahko vključujejo marsikaj, od preproste spremembe načina življenja in prehrane do predpisanih zdravil tistim, ki jim je diagnosticirana huda osteoporoza.

Naš ultrazvočni preventivni pregled omogoča oceno vaše kostne gostote.

Ultrazvočna meritev je kratka, brez sevanja,  ne boli in ni nevarna.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • ultrazvočna meritev je kratka, brez sevanja, ne boli in ni nevarna
 • zanesljiva ocena stanja kostne gostote
 • zgodnje odkrivanje bolezni in njeno spremljanje
 • točnost meritve ni odvisna od izvajalca
 • meritev je natančnejša od rentgena
 • traja le nekaj minut, takojšen izvid
 • spremljanje napredka

Potrebna je rezervacija

Strokovno osebje

Dobro počutje

Za zdravje

VEČ O PONUDNIKU

V Zavodu Zdravje obravnavanim osebam na kar treh lokacijah nudijo v sproščenem vzdušju izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečin, ki so varni in neinvazivni.
Vsaka obravnavana oseba je pomembna, zato se jo obravnava individualno in ima za pogovor z diagnostičarko in nasvete dovolj časa.
Poslanstvo Zavoda Zdravje je ljudi ozaveščati o pomembnosti zgodnjega odkritja bolezni, zaradi česar tudi nudijo celotni pristop pri pregledih in obravnavi vsakega posameznega pacienta. Diagnostiki z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem, vam bodo znali kakovostno svetovati kako ohranjati zdravo telo in vsakodnevno zmanjševati možnost za obolenje za boleznimi.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Lokalna ponudba   Poglej vse (189)