Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 6-dnevne počitnice s polpenzionom v Makedoniji z obiskom Ohrida!

od 244,00 €

# / 5

HUDA CENA za 6-dnevne počitnice s polpenzionom v Makedoniji z obiskom Ohrida!

od 244,00 €

Obiščite "Balkansko lepotico". Starodavno mestece Ohrid, nekdanja prestolnica velikega Samuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kot tisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Tako njegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimi cerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo, skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskih mest.

Obiščite Ohrid, eno izmed najzanimivejših balkanskih mest, ki je bilo prestolnica Makedonije v času carja Samuela!

Program izleta

Slovenija–Skopje–Ohrid–Slovenija

1. DAN: LJUBLJANA–BEOGRAD –SKOPJE
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 19. uri. Nočna vožnja prek Hrvaške, Beograda in Niša v Makedonijo.

2. DAN: SKOPJE–GOSTIVAR–OHRID
Po prihodu v Skopje boste spoznali lepote makedonske prestolnice. Ogledali si boste mestno trdnjavo Kale, džamijo Mustafa paše, cerkev Sv. Spasa, stare turške terme, Daut Pašin hamam, ki je danes muzej. Prečkali boste kamnit most čez reko Vardar in se sprehodili po stari mestni tržnici. Vožnja v Ohrid, kjer vas bo v hotelu pričakala dobrodošlica. Namestitev, večerja in nočitev.

3. DAN: OHRID–SV. NAUM–OHRID
Po zajtrku se boste sprehodili po sončnem mestu, muzeju na prostem z zanimivo in bogato kulturno dediščino, ki se je ohranila vse od prazgodovine. Tu sta Sv. Kliment in Sv. Naum osnovala prvo vseslovansko univerzo. Ogledali si boste cerkev Sv. Sofije, samostan Perivleptin, galerijo ikon, cerkev sv. Jovana Kanea in Klimentovo univerzo ter se povzpeli do Samuelove trdnjave, od koder je navdušujoč razgled na jezero. Popoldne se boste sprehodili ob Ohridskem jezeru in se odpeljali do Sv. Nauma, kjer si boste ogledali starodavni samostan z dragocenim ikonostasom. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: OHRID–BITOLA/HERAKLEJA–KRUŠEVO–OHRID
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, sprehode in počitek ob ohridskem jezeru. Po želji pa se boste lahko odločili za fakultativni izlet v Bitolo, ki je drugo največje mesto in kjer si boste ogledali izkopanine in čudovite mozaike antične Herakleje. Po sprehodu po starem mestnem središču, se boste odpeljali v najvišje ležeče mesto, ki leži nad 1300 metrov, Kruševo. To slikovito mestece je pravi arhitekturni muzej, kjer se prepletata stara in moderna arhitektura. V mestu je prebival prezgodaj preminuli pevec, Toše Proeski. Ogled njegove spominske hiše. Vrnitev v Ohrid, večerja in nočitev.

5. DAN: OHRID–SV. JOVAN BIGORSKI–SRBIJA–SLOVENIJA
Po zajtrku se boste mimo Debra pripeljali do najpomembnejšega in mogočnega samostana sv. Jovana Bigorskega. Po ogledu vožnja mimo Skopja v Srbijo in dalje proti Sloveniji.

6. DAN: SRBIJA–SLOVENIJA
Prihod v Slovenijo je predviden v jutranjih urah.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • nepozaben izlet v balkansko lepotico Makedonijo
  • obiskali boste Ohrid, Skopje, Bitolo in Kruševo
  • ogled Skopja; sprehod čez kamniti most čez reko Vardar in po stari tržnici
  • v Ohridu sta sv. Kliment in sv. Naum osnovala prvo vseslovansko univerzo
  • povzpeli se bomo do Samuelove trdnjave z izjemnim razgledom na jezero
  • možen izlet v Bitolo, kjer si bomo ogledali mozaike antične Herakleje
  • ogled mogočnega samostana sv. Jovana Bigorskega
  • obisk mesteca Kruševo, kjer je živel Toše Proeski, in ogled spominske hiše

Pameten nakup

Preizkušen paket

Hit poletja

Odpravi se s prijatelji

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija M & M turist svojim strankam zagotavlja kakovostno organizirana potovanja na najrazličnejše destinacije. Je idealen naslov za posameznike, ki iščejo izlete in potovanja s kvalitetnimi storitvami in odličnim vodenjem ter počitnice po celem svetu. Na podjetje se lahko obrnejo tudi skupine, ki potrebujejo izkušeno agencijo za organizacijo obiska želene destinacije. 

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Prestižno   Poglej vse (43)