Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za safari »Po poteh Ali Babe« in počitnice na otoku Djerba!

od 559,00 €

# / 8
PRIPOROČAMO

HUDA CENA za safari »Po poteh Ali Babe« in počitnice na otoku Djerba!

od 559,00 €

Safari počitnice so namenjene za vse, ki na dopustu ne želite samo poležavati na peščenih čudovitih plažah, ampak odkriti tudi vse skrite kotičke destinacije! V 8 dneh si boste ogledali rimski nasip El Kantara, lončarsko vasico Guellala, slano jezero, oazo Gabes, dateljnove palme, obisk kulis filma Vojne zvezd, jahali kamele in zaplavali v morju ob rajskih plažah! Vključene pa so nočitve z all inclusive storitvami!

Adrenalinska vožnja do Ong Jmela, ogled kulis filma Vojna zvezd, jahanje kamel, sanjske plaže in all inclusive namestitve!

PROGRAM: Po poteh Ali Babe

1. DAN: LJUBLJANA – DJERBA - Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Djerbi. Pristanek na letališču Djerba Zarzis. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: DJERBA - Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: IZLET PO OTOKU - Po zajtrku se odpravimo na pravo dopoldansko raziskovanje največjega otoka severne Afrike. Najprej se odpeljemo proti skrajnemu jugu, kjer si ogledamo rimski nasip El Kantara, edino cestno povezavo s celinskim delom države. Pot nadaljujemo do lončarske vasice Guellala, kjer razkrijemo skrivnost čudežne kamele, se povzpnemo na najvišji vrh otoka in si ogledamo muzej tradicionalnega življenja. Pot nadaljujemo proti edini židovski sinagogi na otoku, El Ghriba, ki je mednarodno romarsko središče Židov. Izlet končamo na bazarju in tržnici največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer boste imeli priložnost, da se preizkusite v barantanju. Sledi povratek do hotela, kosilo in prosto popoldne.

4. DAN: DJERBA - Še en dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

5. DAN: DJERBA – GABES – KEBILI – TOZEUR - Po zgodnjem zajtrku v hotelu se odpravimo proti jugu otoka, kjer prečkamo morsko ožino med otokom in celinsko Tunizijo in že po kratki vožnji s trajektom se znajdemo na celini. Pot nadaljujemo do primorske oaze Gabes, kjer se sprehodimo po tržnici začimb in kane. Sledi vožnja do mesta Kebili, postanek za kavo. Z vožnjo nadaljujemo preko največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid, kjer naredimo krajši postanek in občudujemo mešanje barv ter odkrivamo skrivnost puščavske rože. Vožnja do Tozeurja, kjer se nastanimo v hotelu. Po kosilu (pijača se doplača) je pred nami pravo doživetje (doplačilo), vožnja do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer občudujemo svežino in čistost gorskih slapov med nasadi palm ali adrenalinska vožnja do Ong Jmela in ogled kulis filma Vojna zvezd. Sledi povratek do Tozeurja, namestitev v hotelu 4*, večerja, plavanje in nočitev.

6. DAN: TOZEUR – DOUZ – MATMATA – MEDENINE – DJERBA - Po zajtrku se s kočijami (doplačilo) odpravimo v notranjost same oaze, kjer spoznamo etažno poljedelstvo, izvemo vse o dateljnovih palmah ter nadaljujemo do živalskega vrta. Nato nas pot vodi proti Douzu, oazi imenovani »Vrata v Saharo«, kjer se začnejo prave peščene sipine, ki jih boste imeli priložnost doživeti čisto na poseben način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Po kosilu (pijača se doplača) pot nadaljujemo do gorovja Matmata. Obiščemo tudi trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Odpravimo se še do mesteca Medenine, kjer sledi ogled Ghorfas, tržnice v berberskih žitnicah. Z vožnjo preko rimskega nasipa El Kantara se vrnemo na Djerbo.

7. DAN: DJERBA - Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: DJERBA – LJUBLJANA - Avtobusni transfer iz hotela do letališča ter polet proti Ljubljani.

Predvidene hotelske namestitve so v hotelu El Mouradi Djerba Menzel****, v puščavi pa ali v El Mouradi Tozeur**** ali v hotelu El Mouradi Douz****.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • raziskovanje največjega otoka severne Afrike
  • ogled rimskega nasipa El Kantara, edina cestno povezava s celino
  • ogled edine židovske sinagoge na otoku, El Ghriba
  • sprehod po tržnici začimb in kane
  • vožnja mimo največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid
  • spoznavanje gorskih oaz Chebika in Tamerza z gorskimi slapovi
  • obisk kulis filma Vojne zvezd
  • odkrivanje vseh skritih kotičkov prelepe države Tunizije in otoka Djerbe

Odličen nakup

Dobro počutje

Adrenalin

Enostaven nakup

VEČ O PONUDNIKU

OTOK DJERBA
Po legendi naj bi otok odkril že Odisej na svojem potovanju po Sredozemlju. Pravijo, da je Djerba nekoliko bolj umirjena, a brez skrbi, zagotovo najdete kaj zase. Preživite dan na dolgi peščeni plaži, večer pa na sprehodu pod vedrim zvezdnatim nebom. Največji otok severne Afrike slovi po svoji idilični podobi, ki jo krasijo oljčni nasadi in neštete dateljnove palme, zaradi katerih ga mnogi imenujejo kar »otok tisočerih palm«. Ko enkrat obiščete otok, preprosto ne smete izpustiti ogleda otoških mestec, glavnega in hkrati največjega Houmt Souka in turističnega centra, ki hkrati predstavlja začetek turistične cone na otoku, Midouna. Zaradi bližine največje puščave sveta, Sahare, je otok odlično izhodišče za adrenalinske safari ture, ki počitnice popestrijo z nepozabno avanturo.

TUNIZIJA
Tunizija je priljubljena turistična destinacija na severu afriškega kontinenta, neposredno ob Sredozemskem morju. Je najbližje Evropi, saj je od Sicilije oddaljena le 150 km zračne linije. Dežela neskončno dolgi peščenih plaž je primeren kraj, tako za sproščeno poležavanje in oddih, kot tudi za aktivne počitnice. Zaradi specifične lege lahko v njej čutimo vplive sredozemskega, orientalskega in celo eksotičnega vzdušja. Tunizija skupaj s svojimi priljubljenimi turističnimi letovišči Hammamet, Yasmine Hammamet, Sousse, Skanes, Port El Kantaoui, otok Djerba ... nudi s soncem obsijane plaže, kjer zlahka pozabimo na vsakdanje težave.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Prestižno   Poglej vse (12)