Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 9-dnevne počitnice po sončni albanski rivieri s peščeno plažo!

od 459,00 €

# / 9

HUDA CENA za 9-dnevne počitnice po sončni albanski rivieri s peščeno plažo!

od 459,00 €

Odpravite se na oddih, kjer boste raziskali številne albanske znamenitosti, imeli priložnost poiskusiti tradicionalno albansko kulinariko in poležavati na peščeni plaži sončne Riviere Vloro. Ogledali si boste staro mesto jedro Budve, se sprehodili po ulicah Tirane, obiskali mestece Kruje pod vznožjem gorovja Sar-Salik, občudovali razgled po hriboviti pokraji Albanije in mestu Berat ter obiskali Onufrijev muzej z zbirko del iz 16. stoletja. 

Oglejte si znamenitosti in utrup mesta Neum, Budve, Drača, Tirane, Kruje, Apollonie in se okopajte na plaži Riviere Vlora in Sarande!

Program izleta

1. DAN: Ljubljana - Neum:
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Karlovca do Jadranske obale ter mimo Splita v Neum.
Namestitev v hotelu, prosto za osvežitev v morju, večerja in nočitev.

2. DAN: Neum- Budva – Drač:
Po zajtrku vožnja mimo Dubrovnika v Črno goro do Budve. Kratek postanek za ogled starega mestnega jedra, nato pa nadaljevanje vožnje mimo Sv. Štefana in Skadra v Albanijo. Sledil bo prevoz v obmorsko letovišče Drač ali okolico Tirane, večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: Drač - Kruje - Tirana - Riviera Vlora in Sarande:
Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano, ki leži med rekama Erzen in Išmi. Ogled znamenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškega spomenika, številnih trgov, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Z avtobusom se boste odpeljali v staro prestolnico Kruje, ki leži ob vznožju visokega gorovja Sar-Saltik in se ponaša s slikovito trdnjavo narodnega junaka Skenderberga, v kateri domuje sodoben muzej ter s slikovito staro citadelo. Vožnja proti rivieri Vlore. Albanska obala in njene prodnate ter peščene plaže postajajo vedno bolj počitniško atraktivne. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. DAN: Riviera Vlora - (Berat):
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek. Popoldan po želji in za doplačilo izlet v hribovito pokrajino osrednje Albanije, proti mestu Berat, ki se ponaša z izjemno stavbno dediščino pod zaščito UNESCA. Berat, imenovan tudi "mesto tisočerih oken", je naseljen že od 4. st. pr.n.št. Znotraj utrdbe nad mestom bomo obiskali Onufrijev muzej z zbirko del slavnega slikarja ikon iz 16. stoletja, ki nas bo uvedla v bogato tradicijo pravoslavnega krščanstva. Z ogledi boste nadaljevali v predelu Mangalem, ki ga imenujejo “mesto tisočerih oken”, kjer si boste lahko ogledali odlično ohranjene elemente otomanske arhitekture. Po želji in za doplačilo kosilo s tradicionalno kulinariko. Večerja in nočitev v hotelu.

5.DAN: Riviera Vlora (Gjirocastra ):
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek. Po želji poldnevni izlet do Gjirokastre, rojstnega mesta Enverja Hoxhe, ki ga imenujejo tudi mesto muzej. Ogled mestnih znamenitosti. Večerja in nočitev v hotelu.

6. DAN: Riviera Vlora (Butrint - plaža Ksamil - Saranda):
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek. Po želji in za doplačilo celodnevni izlet do Butrintija, arheološkega parka pod zaščito UNESC-a in ogled izkopanin starega rimskega mesta Buthrotum, z rimsko akropolo, gledališčem… Vožnja do ene najlepših plaž v Albaniji, plaže Ksamil, kjer bo čas za osvežitev. Vožnja do Sarande in dalje do hotela. Večerja in nočitev v hotelu.

7. DAN: Riviera Vlora (Plaže):
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje in počitek. Po želji se boste lahko odpravili na raziskovanje najlepših okoliških plaž. Večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN: Riviera Vlora - Apollonia – Neum
Po zajtrku vožnja do Apollonie, kjer si boste v arheološkem parku ogledali ostanke pomembnega pristanišča Apollonia, kjer je bil začetek slovite Vie Egnatia, ki je povezovala zahodni del rimskega cesarstva z vzhodnim in je veljalo za kulturno in umetniško središče Ilirije. Vožnja mimo Skadra v Črno Goro in dalje v Neum. Namestitev v hotelu in nočitev.

9. DAN: Neum - Ljubljana
Po zajtrku bo sledil še zadnji skok v morje in vožnja proti Sloveniji.  

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • ogled starega mestnega jedra v Budvi
  • ogled znamenitosti prestolnice Tirano, ki leži med rekama Erzen in Išmi
  • mošeja Etem Beya, konjeniški spomenik, številnih trgov in nekdanji mavzolej
  • stara prestolnica Kruje, ki leži ob vznožju visokega gorovja Sar-Saltik
  • prodnate ter peščene plaže albanske obale so pravi raj za ljubitelje plaž
  • izlet v hribovito pokrajino osrednje Albanije in mesto Berat
  • obisk Onufrijevega muzeja z zbirko del slavnega slikarja ikon iz 16. stoletja
  • čas za samostojno raziskovanje in pokušanje lokalne hrane in pijače
  • zagotovljen čas za poležavanje na plažah
  • presenetite drago osebo z izletom

Odličen nakup

Pameten nakup

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija M & M turist svojim strankam zagotavlja kakovostno organizirana potovanja na najrazličnejše destinacije. Je idealen naslov za posameznike, ki iščejo izlete in potovanja s kvalitetnimi storitvami in odličnim vodenjem ter počitnice po celem svetu. Na podjetje se lahko obrnejo tudi skupine, ki potrebujejo izkušeno agencijo za organizacijo obiska želene destinacije. 

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Prestižno   Poglej vse (44)