Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA na 5-dnevni izlet po Provansi in neskončnih poljih dišeče sivke!

od 208,00 €

# / 6

HUDA CENA na 5-dnevni izlet po Provansi in neskončnih poljih dišeče sivke!

od 208,00 €

Odpravite se v čarobno deželo neskončnih polj dišeče sivke in milega podnebja. V Provansi, kjer prevladuje blaga mediteranska klima, poleg sivke, raste še veliko lepih, dišečih cvetlic, ki so navdih za svetovno znane parfume. Provansa namreč še danes velja za globalno meko razvoja in industrije prestižnih parfumov. Izbrana francoska kulinarika, kjer prevladujeta olivno olje in kapljica rdečega vina, pa vas bosta popeljala v svet pravih francoskih avantur, ki jih z ogledom vseh naravnih in kulturnih znamenitosti ne boste kmalu prav pozabili.

Doživite nepozaben izlet po poljih najlepših rož, dišeče sivke, izbrane kulinarike ter zibelko proizvodnje svetovno znanih parfumov!

Program izleta

1. DAN: SLOVENIJA - ITALIJA 
Odhod avtobusa z odhodnih mest v večernih urah. Vožnja z avtobusom v Italijo, mimo Benetk in Cremone na italijansko Riviero ter dalje na Azurno obalo. 

2. DAN: GORDES - SENANQUE – FONTANE DE VAUCLUSE - ARLES
Po nočni vožnji vožnja po slikoviti provansalski pokrajini s širnimi polji sivke in kilometre dolgimi drevoredi platan proti mestecu Gordes in dalje do slovitega samostana Senanque, kjer bo postanek za zunanji ogled. Nato vožnja mimo vasice Boriem, z značilnimi kamnitimi pastirskimi hišami, proti kraškemu izviru Fontane de Vaucluse. Vožnja v Arles ali okolico. Ogled znamenitosti starega dela Arlesa, z rimsko areno in romansko  katedralo sv. Trophima;  portal katedrale in stari samostan z najslavnejšim križnim hodnikom v Provansi,  sta pod zaščito UNESC-a. Če bo mogoče bomo obiskali bomo tudi nekdanjo bolnišnico Espace van Gogh, ki so jo uredili tako, kot jo je videl in upodobil  slavni slikar na svojih platnih. Namestitev in prenočitev.

3. DAN : ARLES/AVIGNON - PONT- DU- GARD - KAMARGA - ARLES
Po zajtrku vožnja v Avignon. Po prihodu v srednjeveški Avignon ogled nekdanje mogočne papeške palače ter popularnega »avignonskega« mostu.  Mesto Avignon je bilo med leti 1309 in 1377  papeška prestolnica; papeška palača, Palais des Papes, je ena od najpomembnejših evropskih utrjenih arhitektur, zgrajena v 14. stol. Vožnja do do imenitno ohranjenega starega rimskega akvadukta Pont du Garda. Sledil bo  izlet v  delto reke Rhone, ki se kot mala in velika Rhona izliva v Levji zaliv: med obema rekama je sloviti narodni park  Kamarga  - Camargue z bogatim rastlinskim in živalskim rezervatom. To je domovina majhnih belih, na pol divjih ponijev in črnih bikov, tu gnezdijo lepo pisana zlatovaranka in nešteti vodni ptiči, pa bele, škrlatne in sive čaplje, mlakarice in rožnati flamingi. V Saintes-Maries-de -la-Mer, ki je središče pokrajine in znano romsko  mesto  postanek za  ogled  cerkve, ki je bila zgrajena na kraju, kjer naj bi se po legendi izkrcale svete žene z Lazarjem. Po ogledu  povratek v hotel, po želji in za doplačilo provansalska večerja v eni izmed lokalnih restavracij. Prenočitev v hotelu.

4. DAN : ARLES - AIX - EN - PROVANCE – MONTE CARLO 
Po zajtrku vožnja v Aix -en -Provance, nekdanjo provansalsko prestolnico in kulturno središče Provanse. Kratek sprehod po starem delu mesta in ogled katedrale Saint-Sauveur. Sledila bo vožnja proti Azurni obali do popularnega Monte Carla, kjer bo postanek za sprehod po mestu in obisk znamenitih igralnic. Vožnja proti Italiji.

5. DAN: MONTE CARLO - ITALIJA - SLOVENIJA
Po nočni vožnji mimo Ligurske obale, Apeninov,  Benetk prihod v Slovenijo v jutranjih  urah.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • Provansa, ena najlepših francoskih pokrajin z neskončnimi polji sivke
 • tukaj so ustvarjali umetniki kot so Cézanne, Matisse in Van Gogh
 • mesto Avignon na bregu reke Rhône je vpisano na seznam UNESCO
 • ogled akvadukta Pont du Gard, visokega 49 m in dolgega kar 275 m
 • priporočen ogled parka Kamarga, ki gosti kar 400 različnih vrst živali
 • največja evropska delta, vidite lahko plamence, bike in kamarške konje
 • raziskovanje ohranjenega starega malega mesteca Manosque
 • odlične kulinarične specialitete, začinjene z olivnim oljem in česnom
 • med ogledi prosti čas za nakup spominkov zase in za svoje najdražje
 • sprehod po Monte Carlu, svetovnem mondenem mestu
 • čudovita ideja za družinski izlet ali izlet v dvoje

Odlična ideja za darilo

Potrebna je rezervacija

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija M & M turist svojim strankam zagotavlja kakovostno organizirana potovanja na najrazličnejše destinacije. Je idealen naslov za posameznike, ki iščejo izlete in potovanja s kvalitetnimi storitvami in odličnim vodenjem ter počitnice po celem svetu. Na podjetje se lahko obrnejo tudi skupine, ki potrebujejo izkušeno agencijo za organizacijo obiska želene destinacije. 

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Prestižno   Poglej vse (36)