Baltik! HUDA CENA za 13-dnevne počitnice v Litvo, Latvijo, Estonijo in Helsinke!

od 695,00 €

prodani

Prodani 3 kuponi

# / 9

Baltik! HUDA CENA za 13-dnevne počitnice v Litvo, Latvijo, Estonijo in Helsinke!

od 695,00 €

prodani

Prodani 3 kuponi

Preveri lokacijo ponudbe in mogoče najdeš še kaj zanimivega!

1/

Poglej kontaktne podatke

Obiščite dežele s čudovito naravo in očarljivimi mesti ter bogato tradicijo. Mistični Baltik vas bo zagotovo navdušil, obiskali boste najlepša mesta vseh treh državic in njihova podeželja s peščenimi plažami, narodni park s sipinami, visokimi do 60 m, edinstveno Goro križev … S prihodom v Helsinge (doplačilo) pa boste dosegli še Skandinavijo ter spoznali njihovo edinstveno arhitekturo. Ustavili pa se boste tudi poljski prestolnici Varšavi.

Drugačne počitnice! Obiščite dežele s čudovito naravo in očarljivimi mesti ter bogato tradicijo.

VSE PONUDBE ZAJEMAJO

 • 13-dnevni organiziran izlet v Litvo, Latvijo, Estonijo in Helsinke za 1 osebo
 • 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah (TWC)
 • prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji
 • pristojbine in cestnine
 • slovensko spremstvo in organizacija izleta
 • zunanji ogledi po programu
 • obisk Gore križev in NP Lahemaa
 • povratni prevoz s trajektom na Kursko koso
 • osnovno nezgodno zavarovanje

Za to ponudbo imamo kar 2 možnosti, izberi najboljšo:

 • PONUDBA RAZPRODANA

  Odhod za 1 odraslo osebo

  Preberi vse

  HUDA CENA

  765,00 €

  Vrnemo 3,83 €

 • PONUDBA RAZPRODANA

  Odhod za 1 otroka do 11,99. leta

  • na dodatnem ležišču
  Preberi vse

  HUDA CENA

  695,00 €

  Vrnemo 3,48 €

  NAJBOLJ PRILJUBLJENA 

PROGRAM IZLETA

1. IN 2. DAN: LJUBLJANA -  POLJSKA – VARŠAVA
Odhod avtobusa v večernih urah. Vožnja mimo Celja, Maribora v Avstrijo ter dalje nočna vožnja preko Češke na Poljsko. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v prestolnico Poljske, Varšavo in ogled starega dela mesta, ki je bil med II. sv. vojno popolnoma uničen. Po letu 1945, pa so ga obnovili po srednjeveškem vzoru in danes sodi po Unescovo kulturno dediščino. Očaral nas bo staromestni trg, z umetniško okrašenimi pročelji, v oživljenih ulicah in zgradbah starega mesta so nastale zapeljive galerije, restavracije in obrtniške delavnice. Vožnja proti litvanski meji. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN:  TRAKAI – VILNIUS
Po zajtrku vožnja v Litvo, v srednjeveško litvansko prestolnico Trakai, ki s svojim šarmom in lepoto očara skoraj vsakega obiskovalca. Staro mesto leži na ozkem pasu kopnega med jezeroma. Ogledali si bomo trdnjavo iz 15. stol. Sledi vožnja do prestolnice Litve, Vilniusa. Mesto je tudi kulturno in univerzitetno središče države na obeh bregovih reke Neris. Med II. svetovno vojno je bilo mesto razdejano in nato obnovljeno. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, ki je del svetovne dediščine UNESC-a, si ogledali klasicistično katedralo, cerkev sv. Ane, ki je primer izredne gotske arhitekture, baročno cerkev sv. Petra in Pavla, parlament, najstarejšo univerzo v pribaltskih deželah iz 16. stol., mestni trg, predsedniško palačo, grad nad mestom z Gediminasovim stolpom iz 14. stol. Mnogi imenujejo Vilnius tudi »baltski Jeruzalem«, kajti tu je živelo največ Judov v tem delu Evrope. O tem priča tudi njihov geto s sinagogo in spominskim centrom. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

4.DAN: VILNIUS-KAUNAS-KLAIPEDA/PALANGA
Po zajtrku vožnja v Kaunas, drugo največje mesto Litve in staro hanzeatsko mesto, ki je središče litvanske katoliške cerkve. Ogled starega mestnega središča na ozkem polotoku med rekama, gradu, prelepe mestne hiše imenovane tudi »beli labod«, največje gotske katedrale v Litvi zgrajene v 16. stoletju. Možnost obiska katerega od zanimivih muzejev. Vožnja proti vzhodu Litve, do obalnega mesta Klaipede oz. turističnega središča Palange. Nastanitev v hotelu in prenočevanja.

5.DAN: KLAIPEDA/PALANGA-KURSKA KOSA-JUODKRANTE-NIDA-KLAIPEDA/PALANGA
Po zajtrku se bomo s trajektom odpeljali na znamenito Kursko koso, več kot 100 km dolg zemeljski nasip v obliki kose. Narodni park, kjer posamezne sipine segajo do 60 m visoko, je pod zaščito UNESCO-ve naravne dediščine. Med vožnjo po slikovitem narodnem parku se bomo ustavili v mestu Juodkrante in Nida, kjer si bomo ogledali galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival nemški pisatelj Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi/Palangi in prenočevanje.

6.DAN: KLAIPEDA/PALANGA-ŠIAULIAI-GORA KRIŽEV-RUNDALE-RIGA
Po zajtrku vožnja do Gore križev, nizke vzpetine blizu mesta Šiauliai. Gora je pokrita s tisoči križev, ki so jih sorodniki postavili v spomin na umrle ali za tiste, ki so umrli med deportacijami v sovjetskem obdobju. Danes je Gora križev pomemben narodni simbol in romarski kraj Litvancev. Postanek za ogled čudovitega baročnega dvorca Rundale, ki je delo mojstra Rastrellija in prava baročna umetnija. Vožnja v Rigo, latvijsko prestolnico, ki velja za najlepše baltsko mesto. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

7.DAN: RIGA
Zajtrk. Ogled glavnega mesta Latvije, ki je hkrati najpomembnejše gospodarsko in kulturno središče države. V preteklosti pomembno hanzeatsko mesto, je kljub razdejanju med 2. sv. vojno ohranilo velik del starega mestnega jedra z ozkimi ulicami in s številnimi stavbami. Obisk največje baltske katedrale iz 13. stol. z največjimi orglami v Evropi, cerkve sv. Jakoba, kjer je sedež katoliške nadškofije, gotske cerkve sv. Petra iz 15. stol., z 72 m visokim zvonikom, gradu nemškega viteškega reda, ki je danes rezidenca latvijskega predsednika, parlamenta, švedskih oz. mestnih vrat, zgradb v starem mestnem jedru v stilu »Art Nouve«. Popoldan po želji prosto za samostojne oglede ali obisk muzeja, razstave. Prenočevanje.

8.DAN: RIGA - NARODNI PARK GAUJA- SIGULDA-TALIN
Po zajtrku vožnja skozi nacionalni park Gauja, ob reki Gauja, ki teče skozi slikovito pokrajino iz rdečih peščenjakov, s številnimi jezeri in barji ter obsežnimi gozdovi. Pokrajino tudi radi imenujejo » latvijska Švica«. V mestu Sigulda, ki leži sredi parka Gauja, si bomo ogledali romantičen srednjeveški grad nemškega viteškega reda Turaida, zgrajen v 15. stol. Vožnja v Talin, katerega značilnost in posebnost so lesene hiške, ki pa žal počasi izginjajo iz mestne arhitekture. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9.DAN: TALIN - NARODNI PARK LAHEMAA - TALIN
Zajtrk. Ogled glavnega mesta in kulturnega središča Estonije, ki leži ob Finskem zalivu. Ogled starega hanzeatskega mesta s slikovitimi starimi ulicami in hišami bogatih trgovcev v Spodnjem mestu. Ogled katedrale sv. Nikolaja iz 15. stol., gotske mestne hiše, delno obnovljenega mestnega obzidja, gradu Toompea v Zgornjem mestu, kjer je danes sedež estonskega parlamenta in vlade, pravoslavne katedrale Aleksandra Nevskega iz 19. stol., najstarejše delujoče lekarne iz 15. stol. Izlet v Lahemaa narodni park, ustanovljen leta 1971 ob obali Finskega zaliva vzhodno od Talina, ki slovi po čudoviti kraški pokrajini, s številnimi apnenčastimi platoji z jezeri, slapovi in slikovito skalnato obalo. Povratek v Talin in prenočevanje.

10.DAN: TALIN - HELSINKI – TALIN
Po zajtrku prost dan v Talinu za samostojne oglede, lahko pa se odločite za celodnevni izlet v finsko prestolnico, Helsinke. V Talinu se bomo vkrcali na trajekt ali katamaran, ki nas bo popeljal do Helsinkov. Ogled mestnega središča: senatni trg s stolnico, stara univerza, Sibeliusov spomenik, v skalo vklesana cerkev. Sprehodili se bomo po mestnih trgih in se pozno popoldan vrnili v Talin. Prenočevanje.

11.DAN: TALIN - PÄRNU – VILNIUS
Zajtrk v hotelu. Vožnja v estonsko poletno prestolnico letoviško mesto Pärnu in ogled mesta; koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev. Vožnja v Vilnius ali okolico in nočitev.

12.DAN: VILNIUS – WROCLAV
Zajtrk. Vožnja z vmesnimi postanki na Poljsko v Wroclav, eno najlepših in najstarejših mest na Poljskem, krasen primer zlitja zgodovinske arhitekture z moderno. Pozno popoldan si bomo ogledali središče mesta s starimi, obnovljenimi zgradbami in se prepustili utripu mesta mostov petih rek. Med sprehodom bomo srečali mestni simbol - palčke, ki so skriti po vsem mestu. Če bo čas dopuščal si bomo ogledali še multimedijsko fontano, ki se nahaja poleg znamenite dvorane Ludowa (Dvorana Narodov). Namestitev v hotelu in nočitev.

13.DAN: WROCLAV - BRNO – LJUBLJANA
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mestnih znamenitost, nato pa vožnja mimo Brna naprej v Slovenijo, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • čudovita narava in očarljiva mesta
 • preplet mesta in podeželja
 • neverjetne peščene plaže
 • edinstven narodni park, ki je del UNESC-a
 • pestra tradicionalna kulinarična ponudba
 • vožnja s trajektom iz Talina do Helsinkov
 • nepozabno, mistično doživetje

Odlična ideja za darilo

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

Ideja za izlet

POGOJI KORIŠČENJA

POGOJI UNOVČENJA

Vsak lahko kupi in unovči neomejeno število kuponov.

UNOVČLJIVOST KUPONA

Kuponi so unovčljivi na dan odhoda 25.6., 21.7. ali 18.8.2020.

MOŽNA DOPLAČILA NA DESTINACIJI

pribl. 45 €/osebo vstopnine

MOŽNA DOPLAČILA

19 €/osebo za nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco
39 €/osebo zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile
275 € enoposteljna soba
210 €/osebo za 11x večerjo
pribl 85 €/osebo doplačilo za enodnevni izlet v Helsinke
98 €/doplačilo za manjšo skupino (med 30 in 39 osebami)
288 €/doplačilo za manjšo skupino (med 20 in 29 osebami)

PRIJAVA NA IZLET

Po nakupu kupona je obvezna rezervacija na e-mail rezervacije@mm-turist.si (šifra kupona, odhodno mesto, dan odhoda, ime in priimek ter kontaktni gsm) najmanj 7 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.

POMEMBNO OPOZORILO

Prijava velja, ko je pisno potrjena s strani ponudnika. Nakup kupona brez posredovane prijave ne zagotavlja prostega mesta na izletu. V kolikor ponudniku ne pošljete prijave na izlet, nimate pravice do odhoda. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogojih M & M turist.

OSTALI POGOJI

Prijavnina (strošek obdelave podatkov) v višini 15 €/osebo, ki jo obračuna agencija M & M turist, se plača ob nakupu kupona (prišteje se na zadnjem koraku nakupa, v spletni košarici).

 

Vstopna mesta:
Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 5:00)

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija M & M turist svojim strankam zagotavlja kakovostno organizirana potovanja na najrazličnejše destinacije. Je idealen naslov za posameznike, ki iščejo izlete in potovanja s kvalitetnimi storitvami in odličnim vodenjem ter počitnice po celem svetu. Na podjetje se lahko obrnejo tudi skupine, ki potrebujejo izkušeno agencijo za organizacijo obiska želene destinacije. 

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Prestižno   Poglej vse (43)

Pri tej ponudbi sta na voljo 2 možnosti. Izberi najboljšo!