Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 4-dnevni voden izlet v Istanbul z letalom! Termini do marca 2020!

od 349,00 €

# / 6

HUDA CENA za 4-dnevni voden izlet v Istanbul z letalom! Termini do marca 2020!

od 349,00 €

Odpotujte v »Mesto vseh mest« in spoznajte mesto, kjer Orient živi na slikovitih tržnicah. Stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in vse sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah. Sprehodite se po slikovitih ulicah pod Galata stolpom, popeljite se po bosporski ožini, pod bosporskim mostom in mimo obmorskih palač in dvorcev. Podoživite zgodbe iz filmov in nadaljevank, ki so jih snemali v mestu na dveh celinah. Doživite utrip Istanbula za novo leto ali pa ga v mesecu marcu odkrijte v mavričnih barvah milijonov tulipanov, ki zacvetijo v mestu!

Na voljo tudi termin za novo leto! Uživajte v barvitem in živahnem mestu.

VSE PONUDBE ZAJEMAJO

 • 3x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* lokalne kategorije v središču mesta
 • 1x letalska vozovnica in pristojbine na letih Ljubljana - Istanbul - Ljubljana s toplim obrokom in pijačo
 • avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče
 • oglede brez vstopnin
 • spremstvo slovenskega vodje poti
 • nakup in prijava na potovanje sta možna le do 14.10.2019 do 12:00.

Program izleta

1 DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL in TRG TAXIM
Polet letala v Istanbul ob 9:10. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

2. DAN: ISTANBUL
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3. DAN: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb kjer so se od nekdaj prodajale začimbe iz Egipta. Sledi križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4. DAN: ISTANBUL  (OB ZLATEM ROKU: FENER, BALAT, EYUP) – LJUBLJANA
Zajtrk. Predlagamo izlet v  četrti Eyup, Fener in Balat ob Zlatem rogu in z gondolo do stare kavarne kamor je rad zahajal Pierre Loti, kjer boste lahko uživali v istem čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami (ikona in relikvije Sv. Eufemije, košček križa na katerem je bil križan Jezus,…). Prevoz na letališče in ob 17:55 polet v Ljubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.  

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • voden izlet z ogledom glavnih znamenitosti in vključenim letalskim prevozom
 • med najbolj obiskanimi mesti na svetu, število turistov vsakoletno narašča
 • mesto kulture in zgodovine s številnimi mošejami, palačami in tržnicami
 • ogledali si bomo Modro mošejo, Hagijo Sofijo, številne palače in trdnjave
 • priporočamo vožnjo z ladji skori Bospor in pogled na Evrope z azijske strani
 • pestra kulinarična ponudba turških jedi, ki jih znajo pripraviti samo oni
 • spijte pravo turško kavo ali pravi čaj v prijetnih domačih kavarnah

Odličen nakup

Pestra dodatna ponudba

Preizkušen paket

Odpravi se s prijatelji

VEČ O PONUDNIKU

Potovalna agencija Jazon-6 je nosilka obeh licenc Gospodarske zbornice Slovenije, in sicer licence za opravljanje dejavnosti organiziranja in licence za prodajo turističnih aranžmajev. Jazon-6 je organizator in prodajalec lastnih turističnih in strokovnih potovanj, pripravljenih na osnovi lastnega znanja in dolgoletnih izkušenj. Z veliko predanostjo, osebnim pristopom in ljubeznijo do potovanj skrbno pripravljajo tako skupinske kot tudi individualne izlete.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (147)