Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 2-dnevni izlet v adventni San Marino, Rimini, Bologno in Raveno!

od 69,90 €

# / 7

HUDA CENA za 2-dnevni izlet v adventni San Marino, Rimini, Bologno in Raveno!

od 69,90 €

Popolna zimska dogodivščina v čudovito božično okrašenih mestih so idealna ideja za izlet! Pogrejte se ob kozarčku toplega čaja ali kuhanega vina ter ostalih prazničnih dobrot in naj vas navduši preplet pestre zgodovine in tradicije čudovitih italijanskih mest! 

Čarobni San Marino, Rimini, Bologna in Ravena! Odpravite se na izlet in si oglejte italijanska mesta v čudovitem adventnem času.

Program izleta

1. DAN
Odhod v jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja po severni Italiji do Bologne ter ogled mesta z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu; to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakupe. Sledi vožnja do Riminija. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali njegove znamenitosti: Avgustov slavolok, tempelj Malatesto, Tiberijev most. Prosti čas za raziskovanje obmorskega letovišča. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN
Po zajtrku vožnja do Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih in ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike sv. Marina ter do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Prosto za raziskovanje slikovitih ulic, oglede in nakupe priložnostnih spominkov. Sledila bo vožnja do Ravenne. Mesto velja za eno najlepših ob jadranski obali. Mesto je zaradi svojih lepot uvrščeno na Unescovo listo kulturne dediščine. Po ogledu mestnih znamenitosti še nekaj prostega časa in vožnja proti domu.

V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • Ravena je mesto ob jadranski obali in je zaščiteno pod Unescom
  • slovi po starokrščanskih mozaikih in zadnjem domu pesnika Danteja
  • San Marino je najmanjša in hkrati tudi najstarejša republika na svetu
  • ogled glavnih znamenitosti ter vzpon na trdnjavo, od koder je lep razgled
  • V Riminiju si oglejte star del mesta in trdnjavo, slavolok ter most Tiberio
  • ogled najdaljših arkad na svetu v Bologni
  • veliko priložnosti za božično nakupovanje in sprehode po mestih
  • priložnost za okušanje italijanskih kulinaričnih dobrot

Potrebna je rezervacija

Za več informacij pišite

Odpravi se s prijatelji

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Potovalni portal goHolidays.si želi postati najbolj obiskan med ljubitelji potovanj po Evropi. Njihova posebnost so potovanja v najbolj zanimive in slikovite točke držav Madžarska, Slovaška, Češka, Poljska, Nemčija in Avstrija. Z vrhunsko usposobljenimi turističnimi vodniki in drugim osebjem vam želijo odkriti nekatere na slovenskem trgu manj znane kotičke, še neodkrite poti, lokalne jedi in zanimive lokale ter vas seznaniti z raznolikim kulturnim utripom ter lokalnimi navadami.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (276)