Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

Lepotici ob Donavi! HUDA CENA za 2-dnevni izlet v Bratislavo in Budimpešto!

od 69,90 €

# / 8

Lepotici ob Donavi! HUDA CENA za 2-dnevni izlet v Bratislavo in Budimpešto!

od 69,90 €

Dve lepotici ob Donavi, poceni pivo na Slovaškem, madžarski golaž in veliko znamenitosti! Začutili boste utrip obeh mest, se sprehodili po slikovitih ulicah in si ogledali veličastno arhitekturo. Odpravite se lahko tudi na vožnjo z ladjico in si ogledate madžarsko prestolnico z druge perspektive. Za piko na i pa boste uživali v značilni kulinariki, ki jo ponujata obe prestolnici.

Obiščite obe lepotici in uživajte v izjemni kulinariki in številnih znamenitostih! Možnost panoramske vožnje po Donavi!

Program izleta

1. DAN
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja proti Bratislavi, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu mesta bomo videli predsedniško palačo, povzpeli se bomo na lepo obnovljen grajski grič in elitno četrt, ki je zrasla v zadnjih letih ob nabrežju Donave z novim narodnim gledališčem. Sledil bo sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Videli bomo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo, Lisztovo in palačo družine Keglevič, kamor je rad zahajal Beethoven. Namestitev v hotelu.

Popoldne Vam ponujamo, da se z nami odpravite na ogled graščine Devin na sotočju rek Donave in Morave. Legendarna trdnjava je stoletja veljala za pretrd oreh za vse napadalce. Znana pa je po legendi o deviškem stolpu. Ob lepem vremenu se z vrha odpre sijajna panorama na dunajsko polje. Nočitev.

2. DAN
Po zajtrku se bomo odpravili na pot proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojno raziskovanje, kosilo ali nakupe na Vaci ulici.

Popoldne Vam ponujamo možnost, da si mesto ogledate z druge perspektive – z gladine lepe modre Donave. V enourni panoramski vožnji se bomo zapeljali pod vsemi pomembnimi mostovi, ob Margaretinem otoku in se čudili veličastnim palačam ob obeh nabrežjih.

Oglede bomo nadaljevali na grajskem griču. Iz stopnic proti ribiški trdnjavi se bomo uzrli na lepo razsvetljeno prestolnico. Nadaljevali bomo s sprehodom mimo Narodne galerije, nacionalne knjižnice, in Matjaževe katedrale.

Še skok do citadele in zadnja panorama na lepotico ob Donavi ter vožnja proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči ali kakšno urco po njej.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • oglejte si slikovit Trg herojev in ulico Vaci, srce Budimpešte
  • državna opera, parlament in cerkev Sv. Štefana s slavno sveto roko
  • temperamentni Madžari, zanimiva zgodovina in edinstven jezik
  • Bratislava: ogled predsedniške palače, grajskega griča, gledališča
  • sprehod po mestnem jedru Korzu, ogled hiše slavnega Mozarta
  • obisk Lisztove hiše in palače družine Keglevič, kamor je zahajal Beethoven
  • možnost obiska graščine Devin na sotočju rek Donave in Morave
  • prijazni Slovaki ter neverjetno poceni pivo in hrana v Bratislavi!

Potrebna je rezervacija

Odpravi se s prijatelji

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Potovalni portal goHolidays.si želi postati najbolj obiskan med ljubitelji potovanj po Evropi. Njihova posebnost so potovanja v najbolj zanimive in slikovite točke držav Madžarska, Slovaška, Češka, Poljska, Nemčija in Avstrija. Z vrhunsko usposobljenimi turističnimi vodniki in drugim osebjem vam želijo odkriti nekatere na slovenskem trgu manj znane kotičke, še neodkrite poti, lokalne jedi in zanimive lokale ter vas seznaniti z raznolikim kulturnim utripom ter lokalnimi navadami.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (216)