k-logo

POMOČ UPORABNIKOM

070 477 277 ali piši na info@mediastar.si


Dosegljivi smo:

ob delavnikih od 7. do 18. ure

ter ob sobotah od 9 do 13. ure.

2018 MediaStar Group d.o.o.

Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

NOV ISKALNIK = ZADETEK V POLNO

Točno to kar iščeš, je le 1 klik stran.

HUDA CENA za potovanje po Turčiji in mesečevi pokrajini Kapadokija!

328,00 €

# / 9

HUDA CENA za potovanje po Turčiji in mesečevi pokrajini Kapadokija!

328,00 €

Pomladni oddih v zgodovinsko bogati Turčiji, kjer vas bosta navdušili arhitektura in kulinarika, ker pa se temperature v mesecu maju gibljejo okoli 20 °C, vas zagotovo ne bo zeblo. Oglejte si mesečeno pokrajino Kapadokijo, kulturne spomenike, arhitekturne posebnosti in okusite tradicionalne turške kulinarične specialitete. Potovanje bo najboljše, če ga preživite v družbi ljube osebe, družine ali prijateljev.

Oglejte si Antalijo, podzemno jamsko cerkev v mestu Göreme, Dolino pravljičnih dimnikov, tkalnico preprog in doživite nepozabno vožnjo ob gorovju Taurus!

program potovanja

Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!

1. DAN: POLET PROTI ANTALIJI
Po pristanku v spremstvu vodnika prevoz do hotela ter nastanitev in večerja. Nočitev na območju Antalije.

2. DAN: ANTALIJA-KONYA-KAPADOKIJA
Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu in večerja.

3. DAN: GÖREME
Zajtrk. V mestu Göreme si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega produkta. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel in večerja.

4. DAN: MESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7. st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Povratek v hotel in večerja.

5. DAN: KAPADOKIJA-ANTALIJA
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Obruk Han iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalije, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu in večerja.

6. DAN: ANTALIJA-SLAP KARPUZKALDIRAN
Zajtrk. Ogled Antalije, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in večerja.

7. DAN: PROSTO ALI UDELEŽBA NA FAKULTATIVNEM IZLETU
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel in večerja.

8. DAN: POVRATEK DOMOV
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder nadaljujete pot proti domu.

Pomembno: Za potovanje potrebujete potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • dinamična zgodovina je pustila močan vpliv na območju današnje Turčije
  • izkusite arhitekturno, zgodovinsko in gastronomsko bogata mesta
  • obiskali boste cerkve, vklesane v stene, kot del fascinantnih znamenitosti
  • prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov kamor romajo tudi Turki
  • znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev
  • muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti
  • vožnja skozi dolino Simon ali Dolino pravljičnih dimnikov
  • mesečna pokrajina Kapadokija ki spominja na površje Lune
  • presenetite drago osebo s potovanjem

Odlična ideja za darilo

Odličen nakup

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija Nikal d.o.o. je bila ustanovljena leta 2011 in se je od ustanovitve uveljavila kot vodilna agencija za potovanja po Turčiji. Nikal d.o.o. je del skupine Nikal Travel Group B.V. Skupino sestavljajo podružnice na Češkem, Slovaškem, Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji, Latviji in Estoniji. Turistična agencija Nikal izvaja atraktivna potovanja po Turčiji in Španiji. Ne glede na destinacijo ali vrsto potovanja, posvečajo posebno pozornost najvišji kvaliteti turizma.
Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (222)