Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 4-dnevni adventni izlet v Krakov in zgodovinski Auschwitz!

od 115,90 €

# / 6
HIT PONUDBA

HUDA CENA za 4-dnevni adventni izlet v Krakov in zgodovinski Auschwitz!

od 115,90 €

Številni svetovni portali uvrščajo predbožični sejem stare poljske prestolnice med najlepše v Evropi. Privoščite si adventni oddih in se sprehodite po ulicah, kjer so se včasih sprehajali velikani evropske zgodovine, danes pa so polne neverjetnih pouličnih umetnikov. Oglejte si historični kraj s starodavnimi spomeniki in osupljive božične stojnice z bogato ponudbo ter se prepustite omamnemu vonju klobasic, ki jih je nadvse cenil že Spielberg! Galicijsko kuhano vince, preste in cimet pa bodo prav tako dale ulicam poseben praznični vonj! 

Oglejte si enega izmed najlepših srednjeevropskih mest, ki je v prazničnem decembru še bolj čarobno.

Program izleta

1. DAN
Okrog 22 ure odhod iz Ljubljane.

2. DAN
Odhod malce po polnoči iz Slovenije. Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Na ogledu bisera srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami si bomo ogledali trdnjavo Barbakan, ostanke mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati, elegantni ulici Floriansko in Grajsko ter veličastni glavni trg z Marijino cerkvijo, pokrito tržnico in številnimi pouličnimi umetniki. Prosto za lastne oglede in preživljanje časa na bogato založenih stojnicah glavnega trga in malega trga.

3. DAN
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na Poljskem. Nekdanje rove so spremenili v galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli boste podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda boste srečali tudi jamske škrate. Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Nočitev.

4. DAN
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Oswiecim, ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam boste imeli možnost (doplačilo) obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, kjer je med drugo svetovno vojno izgubilo življenje več kot 1,5 mio ljudi. Po ogledu srhljivega kraja se bomo odpravili po isti poti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli kakšno uro po polnoči.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • kraj poznan po svoji veličastni umetniški duši
  • romantični in nepozabni dvorec Wawel nad reko Wislo
  • pokrita tržnica z bogato izbiro jantarja in drugega nakita
  • ogled trdnjave Barbakan in veličastnega glavnega trga z Marijino cerkvijo
  • rudnik soli Wieliczka s podzemno plesno dvorano, jezerom in katedralo
  • vzpon do Zigmundovega zvona želja in spust v grobnice kraljev
  • obisk muzeja zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz

Pameten nakup

Zelo iskana ponudba

Preizkušen paket

Odpravi se s prijatelji

VEČ O PONUDNIKU

Potovalni portal goHolidays.si želi postati najbolj obiskan med ljubitelji potovanj po Evropi. Njihova posebnost so potovanja v najbolj zanimive in slikovite točke držav Madžarska, Slovaška, Češka, Poljska, Nemčija in Avstrija. Z vrhunsko usposobljenimi turističnimi vodniki in drugim osebjem vam želijo odkriti nekatere na slovenskem trgu manj znane kotičke, še neodkrite poti, lokalne jedi in zanimive lokale ter vas seznaniti z raznolikim kulturnim utripom ter lokalnimi navadami.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (276)