Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 8-dnevno potovanje z letalom po Turčiji in Kapadokiji!

od 285,00 €

# / 9
SAMO NA KUPONKO.SI

HUDA CENA za 8-dnevno potovanje z letalom po Turčiji in Kapadokiji!

od 285,00 €

Jesenski oddih v zgodovinsko bogati Turčiji, kjer te bo navdušila arhitektura in kulinarika. Oglej si mesečevo pokrajino Kapadokijo, kulturne spomenike, arhitekturne posebnosti in okusi tradicionalne turške kulinarične specialitete. Potovanje bo še lepše, če ga preživiš v družbi ljube osebe ali prijateljev.

Oglejte si Antalijo, podzemno jamsko cerkev v mestu Göreme, Dolino pravljičnih dimnikov, tkalnico preprog in doživite nepozabno vožnjo ob gorovju Taurus!

VSE PONUDBE ZAJEMAJO

 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih ali hotelskli resortih s 4* in 5* lokalne kategorije v dvoposteljni sobi
 • letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski prevoz
 • vključen 1 kos prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 7 kg
 • prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
 • slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya
 • organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • transfer letališče Antalija-hotel-letališče Antalija

program potovanja

Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!

1. dan | polet proti Antalyi
Na letališču Ljubljana vas dve uri pred poletom pričaka predstavnik agencije, sledi prijava na let in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan | Antalya – Konya - Kapadokija
Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje), od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije.


3. dan | mesečeva pokrajina Kapadokija
Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel in nočitev


4. dan | Göreme
Zajtrk. V mestu Göreme (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dihjemajoče pokrajine. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel in nočitev

5. dan | Kapadokija - Antalya
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan | Antalya – slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in nočitev.

7. dan | prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel in nočitev.

8. dan | povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti domu.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • izkusite arhitekturno, zgodovinsko in gastronomsko bogata mesta
 • obiskali boste cerkve, vklesane v stene, kot del fascinantnih znamenitosti
 • prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov kamor romajo tudi Turki
 • znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev
 • muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti
 • vožnja skozi dolino Simon ali Dolino pravljičnih dimnikov
 • posebna "mesečeva" pokrajina Kapadokija, ker spominja na površje Lune
 • presenetite drago osebo s potovanjem

Odlična ideja za darilo

Odličen nakup

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija Nikal d.o.o. je bila ustanovljena leta 2011 in se je od ustanovitve uveljavila kot vodilna agencija za potovanja po Turčiji. Nikal d.o.o. je del skupine Nikal Travel Group B.V. Skupino sestavljajo podružnice na Češkem, Slovaškem, Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji, Latviji in Estoniji. Turistična agencija Nikal izvaja atraktivna potovanja po Turčiji in Španiji. Ne glede na destinacijo ali vrsto potovanja, posvečajo posebno pozornost najvišji kvaliteti turizma.
Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (138)