Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za 4-dnevni izlet v Rim, Neapelj in znamenite Pompeje!

od 158,00 €

# / 7

HUDA CENA za 4-dnevni izlet v Rim, Neapelj in znamenite Pompeje!

od 158,00 €

Odpravite se na avanturo po Italiji! Čaka vas Rim, večno mesto, mesto želja in cilj brezštevilnih popotnikov s celega sveta. Ogledali si boste Pompeje, eno najbolj znanih in najbolj obiskanih arheoloških najdišč - mesto, ki ga je uničil izbruh Vezuva. Na koncu pa vas čaka še Neapelj, mesto kulture, svetlobe in hkrati mračnega mističnega podzemlja.

Oglejte si značilne rimske trge, antične razvaline, starokrščanske katakombe in se povzpnite na vrh vulkana Vezuva!

Program izleta

1. DAN: SLOVENIJA – ITALIJA
Odhod avtobusa v večernih urah iz navedenih vstopnih mest. Nočna vožnja v Italijo, proti Rimu.

2. DAN: NEAPELJ - POMPEJI
Po prihodu v italijansko prestolnico bomo najprej obiskali razgledni grič Kapitol, od koder je najlepši možen pogled na  Forum Romanum, mogočni Kolosej…Nadaljevali bomo  z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta in značilnih rimskih trgov. Med najlepšimi je gotovo baročni trg Navona, ki stoji na kraju starega tekališča cesarja Domicijana in ga krasijo trije vodnjaki, od katerih je Vodnjak rek eno najlepših Berninijevih del. Po njem se je zgledoval Francesco Robba, ko je klesal vodnjak pred ljubljanskim Magistratom. Sledi ogled izjemnega Panteona na Piazza Rotonda, najbolj ohranjene antične stavbe v Rimu (27 pr. n. št.). Ostalo nam bo še nekaj časa za ogled najlepšega rimskega vodnjaka, Fontane di Trevi, narejenega po Berninijevih osnutkih. Nato bomo zapustili Rim in se odpravili v terme Fiuggi ali okolico. Namestitev, večerja in nočitev.

3. DAN: NEAPELJ - POMPEJI
Po zajtrku bomo pot nadaljevali v Neapelj, ki se razteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu. Sprehodili se bomo skozi Galerije Umberta I. do znamenitega Kraljevega gledališča San Carlo, po mnenju Stendhala najlepšega gledališča v Italiji. Videli bomo še Castel nuovo ter trg Plebiscita. Po ogledu se bomo napotili v znamenite Pompeje in si ogledali ostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul vulkanski pepel. Če bo vreme dopuščalo se bomo lahko povzpeli na nekaj kilometrov oddaljeni ognjenik Vezuv.  Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

4. DAN: RIM – ORVIETO – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja proti Rimu, kjer bo postanek za ogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Vožnja v Orvieto. Z vzpenjačo se bomo povzpeli do visoko ležečega in  slikovitega srednjeveškega mesteca, znanega po stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Nadaljevanje poti proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

V Rimu  ogledi potekajo peš in  z javnimi prevoznimi sredstvi. Vrstni red programa se lahko spremeni, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • izlet s kulturnozgodovinskim popotovanjem skozi čas v čudoviti Italiji
  • ogled neverjetnih stvaritev iz antičnih časov in renesanse
  • Rimski Forum, antične razvaline, Kolosej in duh rimskega imperija
  • v primeru lepega vremena - vzpon na vrh pekla, na vulkan Vezuv
  • sprehod po enem najbolj priljubljenem arheološkem najdišču - Pompejih
  • seznanitev z najbolj znanimi znamenitosti živahnega Neaplja
  • postanek pri starokrščanskih katakombah, kjer so pokopani prvi kristjani
  • izlet primeren za vse, ki jih zanimajo zgodovina, umetnost in arhitektura

Odlična ideja za darilo

Odličen nakup

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

VEČ O PONUDNIKU

Turistična agencija M & M turist svojim strankam zagotavlja kakovostno organizirana potovanja na najrazličnejše destinacije. Je idealen naslov za posameznike, ki iščejo izlete in potovanja s kvalitetnimi storitvami in odličnim vodenjem ter počitnice po celem svetu. Na podjetje se lahko obrnejo tudi skupine, ki potrebujejo izkušeno agencijo za organizacijo obiska želene destinacije. 

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (220)