Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

NOV ISKALNIK = ZADETEK V POLNO

Točno to kar iščeš, je le 1 klik stran.

HUDA CENA za adrenalinski odklop - rafting na reki Tari in safari!

155,00 €

# / 8

HUDA CENA za adrenalinski odklop - rafting na reki Tari in safari!

155,00 €

Reka, dolga kar 145 km s kristalno čisto pitno vodo, vas bo popolnoma prevzela. Ko se boste z izkušenimi vodniki v novih gumijastih čolnih podali po kanjonu boste vedeli, da ste izbrali prave počitnice! Znašli se boste obkroženi z neokrnjeno naravo, čistim zrakom in dobro družbo. Tudi če nimate nikakršnih izkušenj z raftingom, bodite brez skrbi! Ta izjemen izlet je primeren tako za izkušene kot neizkušene rečne nadebudneže. Zabava pa se ne bo končala, ko se konča spust, saj temu sledi nadaljevanje v obliki druženja ob ognju in okusni domači hrani!

Razburljivo in zabavno! Podajte se na raziskovanje solze Evrope, najlepše in najbolj razburljive reke v Evropi!

Program izleta

1. DAN: Ljubljana – Sarajevo – Foča – Rafting center
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. Po prihodu v mesto na bregovih reke Miljacke nekaj prostega časa na slikoviti Baščarašiji, s številnimi čevabdžinicami, prodajalnicami bureka, trgovinicami in rokodelskimi delavnicami. Nadaljevanje potovanja in proti večeru prihod v rafting center. Nastanitev v bungalovih in prosto do »gurmanske« večerje z domačimi specialitetami na terasi restavracije ob reki. Nočitev.

2. DAN: ADRENALIN! Rafting na Tari
Dan boste začeli z odličnim domačim zajtrkom. Domači pršut, vroči uštipci s kajmakom, pogače izpod peke so samo nekatere od jedi, ki si jih boste privoščili pred adrenalinskim nadaljevanjem. Po zajtrku boste s pomočjo profesionalnih vodnikov izbrali opremo za rafting: obvezne varnostne jopiče, čelade, neoprenske obleke in obutev, anorake,…Prevoz s terenskimi vozili v Črno Goro, do začetne točke raftinga v Brštanovici, kjer se boste najprej spoznali s tehnikami veslanja, obnašanjem v čolnu in z vsemi podrobnostmi, ki jih je potrebno poznati pred spustom. NATO PA SPUST! V nekaj urah boste veslali po  najatraktivnejših  delih reke Tare in njenega kanjona, mimo slapov in divjih pritokov. Vmes postanki za kopanje in fotografiranje. Na poti bomo veslali čez Brštenovački buk, čez najdaljši buk Tari - buk Borovi,  buk Varda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab… nato pridemo do Manitih vrela! Še eden od draguljev v kanjonu - slapovi, ki se z velikim hrupom spuščajo v Taro z višine 20m. Takoj za Manitnim vrelima pridemo na Uzlup, na mesto kjer je bil nekoč jez, kjer so se zaustavljala debla in od tu so jih odpremljali naprej po reki vse do Foće. Danes se so vidni le še ostanki jezu, ki je bil porušen v veliki poplavi. Po Uzlupu nas pričakujejo Šipčanički bukovi, šipčanički potok in slap in le še nekaj bukov nas loči do srečanja Tare z reko Pivo -  in do rojstva Drine. Adrenalin nas čaka na Čegrlima, Milutinovom kamenu, bukovima pod mlinom, Krsmanovom kamenu. Po srečanju s Pivo  bomo po Drini veslali še par kilometrov do našega kampa in po cca 3,5 urah in pribl.  25 km adrenalina in narave prispeli v rafting center. Tu vas bodo že čakali topli tuši in pripravljeno kosilo. Kuharji se bodo spet izkazali z domačimi specialitetami, ob katerih si boste obliznili prste: vroča telečja čorba, jagnjetina in zelenjava izpod peke, solate in domače pite izpod peke, še vroči kruh in še kaj. Po kosilu prosto za počitek, sprehode ali rekreacijo. V centru so lepo urejeni tereni za mali nogomet in odbojko in sprehajalna steza ob reki. Večerja v stilu: postrv na žaru, pečen krompir, kajmak, kačamak, sirnica zeljanica in burek izpod peke, kislo mleko, mnjam!  Po večerji pa nepozabno druženje ob ognju in pesmi. Nočitev.

OPOMBA: NAMESTO RAFTINGA SE LAHKO UDELEŽITE POHODA NA TRNOVAČKO JEZERO.

3. DAN: Rafting center ( Jeep Safari) – Ljubljana
Še en odličen zajtrk in prosto do kosila. Lahko se odločite za ponovitev raftinga ali pa za udeležbo na jeep safariju z obiskom narodnega parka Sutjeska: z Dragoš sedla je lep razgled na še edini evropski pragozd  Perućica in na 80 m visok slap Skakavac; dvignili se bomo visoko pod Maglič – navišji vrh BIH, na planino Prijevor in uživali ob pogledu na veličastno Zelen goro. Postanek pri spomeniku na Tjentištu in pri največjem bazenu na prostem na Balkanu, kjer se boste lahko po želji tudi osvežili. V poznih popoldanskih urah odhod proti domu, kamor je predviden prihod v zgodnjih urah naslednjega dne.

ODKRITA BESEDA: bungalovi so 2, 3, 4 in 6 posteljni. Toaletni prostori so skupni. Poudarek je na dobri zabavi in odlični hrani po kateri je center znan.
Za udeležbo na raftingu predhodne izkušnje niso potrebne in je primeren za vse starostne skupine. Rafting center posveča maksimalno pozornost varnosti in udobju gostov. Center razpolaga z novimi gumijastimi čolni s kompletno opremo, kvalitetnimi zaščitnimi jopiči in neoprenskimi oblekami po evropskih standardih za rečno plovbo. Vsi skiperji (vodniki čolnov) so odlično usposobljeni in imajo mednarodno rafting licenco. (International  Rafting Guide).

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • izlet poln adrenalina, smeha in odlične lokalne kulinarike
 • domač pršut, pogače, burek, specialitete izpod peke in z žara, kajmak
 • pribl. 25 km adrenalina v čolnih s polno opremo
 • oprema za rafting - varnostni jopiči, čelade, neoprenske obleke, obutev
 • spoznanje s tehnikami veslanja in obnašanjem v čolnu
 • veslanje po najatraktivnejših delih reke Tare in njenega kanjona
 • veslanje čez Brštenovački buk in čez najdaljši buk Tari - buk Borovi
 • s čolni do Manitih vrela - slapovov, ki padajo v Taro z višine 20 m
 • spanje v bungalovih, zgrajenih v gorskem stilu v naravnem okolju
 • kamp od reke oddaljen le 50 m, z wi-fi-jem in veliko restavracijo
 • v kampu več možnosti za sprostitev, sprehode in rekreacijo
 • urejeni tereni za mali nogomet in odbojko, sprehajalna steza prav ob reki
 • možnost udeležbe na jeep safariju in obiska narodnega parka Sutjesk
 • z višine si oglejte še edini ohranjen evropski pragozd Perućica
 • priložnost osvežitve v največjem bazenu na prostem na Balkanu

Odlična ideja za darilo

Odličen nakup

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

VEČ O PONUDNIKU

Potovalna agencija Jazon-6 je nosilka obeh licenc Gospodarske zbornice Slovenije, in sicer licence za opravljanje dejavnosti organiziranja in licence za prodajo turističnih aranžmajev. Jazon-6 je organizator in prodajalec lastnih turističnih in strokovnih potovanj, pripravljenih na osnovi lastnega znanja in dolgoletnih izkušenj. Z veliko predanostjo, osebnim pristopom in ljubeznijo do potovanj skrbno pripravljajo tako skupinske kot tudi individualne izlete.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Potovanja in turizem   Poglej vse (197)