Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

HUDA CENA za voden ogled zgodovinskega gradu Sevnica in tortico Melanija!

7,90 €

# / 10

HUDA CENA za voden ogled zgodovinskega gradu Sevnica in tortico Melanija!

7,90 €

Razgiban ogled gradu Sevnica za vse ljubitelje zgodovine. Oglej si predstavitvene filme o Sevnici, zgodovini gradu in arheološkem parku Ajdovski gradec, sprehodi po vinogradu z znamenito grajsko vilo in se posladkaj z najbolj znano tortico Melanija!

Zgodovinski voden sprehod po gradu Sevnica, spoznavanje njegove zgodovine, ogled vinograda,... Vključena tudi tortica Melanija in sok ali kava po izbiri!

VSE PONUDBE ZAJEMAJO

 • predstavitveni filmi o Sevnici, zgodovini gradu ter o znamenitem arheološkem parku Ajdovski gradec
 • razstavni in reprezentančni prostori (baročni salon, hodniki in stolp s freskami, poročna in konferenčna dvorana, šolska zbirka, gasilska zbirka, zbirka o izgnancih iz občine Sevnica, prodajna galerija, zbirka o Ajdovskem gradcu, grajska kapela, zbirka krasilne umetnosti Ivana Razborška, zbirka Ogled avtorja Rudija Stoparja, zbirka Kamni govorijo, grajsko lutkovno gledališče, občasne razstave umetnikov)
 • ogled grajskega vinograda z grajsko vilo s stilno opremljenim apartmajem in novo urejeno Klet modre frankinje ter znamenito Lutrovsko klet na vzhodnem pobočju gradu

GRAD SEVNICA

Grad Sevnica stoji na razglednem griču nad starim mestnim jedrom Sevnice. Na mestu sedanjega je nekoč stal grad, ki je bil verjetno sezidan v prvi polovici 12. stoletja. V zadnjih letih so bila na gradu in njegovi okolici opravljena številna prenovitvena dela, tako da grad in staro mestno jedro pod njim predstavljata čudovito srednjeveško veduto. Grad Sevnica je osrednji kulturni, zgodovinski, politični in protokolarni objekt v občini Sevnica ter obenem središče kulturnega dogajanja. Na balkončku pred gradom se odpre prekrasen pogled na staro mestno jedro Sevnice in dolino reke Save.

GRAJSKI VINOGRAD IN KLET MODRE FRANKINJE
Na terasah grajskega pobočja raste 500 trt modre frankinje. Klet modre frankinje se nahaja v grajski vili nad grajskim vinogradom in je promocijsko-degustacijski prostor, namenjen predstavitvi in promociji modre frankinje kot najbolj kakovostne rdeče vinske sorte v vinorodni deželi Posavje. V kleti so predstavljene modre frankinje iz vseh vinorodnih okolišev, kjer pridelujejo modro frankinjo, tudi iz tujine, omogočen je nakup modrih frankinj. 

GRAJSKI PARK
Sprehodite se lahko tudi po grajskem parku z mogočnimi drevesi, označenimi s tablicami ter se na energijskih točkah napolnite z energijo. 

AJDOVSKI GRADEC
Arheloško najdišče Ajdovski gradec sodi med najbolje raziskana naselja iz časov preseljevanja ljudstev v 5. in 6. stoletju našega štetja v tem delu Evrope. Ajdovski gradec je eno od večjih starokrščanskih središč na območju Alp in ena bolje raziskanih poznoantičnih višinskih naselbin na Slovenskem. Poleg vznemirljive zgodovine arheološkega parka pa lahko sodobnim obiskovalcem ponudimo tudi moderne vsebine, ki na privlačen način prikažejo življenje gradiščarjev v času obstoja naselbine. 

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • predstavitveni filme o Sevnici, zgodovini gradu in parku Ajdovski gradec
 • raziščite razstavne in reprezentančne prostore
 • sprehodite po grajskem parku z energetskimi točkami
 • obišči vinogradi z grajsko vilo in Lutrovsko kletjo
 • vključena tortica Melanija ter sok ali kava

Odlična ideja za darilo

Pestra dodatna ponudba

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Družina, par, posameznik, rekreativni kolesar, tisti bolj pripravljeni in z željo po več (gorskih) izzivih v svojem tempu poženite kolo po razgibani pokrajini doline reke Save. Raziskujte bogato kulturno dediščino, občudujte naravo in se nagradite s čudovitimi razgledi. Sevnico z okolico lahko odkrivate na urejenih kolesarskih poteh različnih težavnosti, ki so primerne za prijeten družinski izlet ali zahtevnejšo avanturistično turo.

KAM NA IZLET?

 • Grad Sevnica stoji na razglednem griču nad starim mestnim jedrom Sevnice. Na mestu sedanjega je nekoč stal grad, ki je bil verjetno sezidan v prvi polovici 12. stoletja.
 • Energijska pot na gradu Sevnica. Za obhod celotne poti, ki se začne nad Lutrovsko kletjo in se nadaljuje po grajskem parku boste potrebovali nekje 40 minut. Hoja ima že sama po sebi sprostitveni učinek zato vabljeni, da na vsaki posamezni energijski točki postojite tri do pet minut in se povežete z energijami v telesu. 
 • Arheloško najdišče Ajdovski gradec sodi med najbolje raziskana naselja iz časov preseljevanja ljudstev v 5. in 6. stoletju našega štetja v tem delu Evrope. Ajdovski gradec je eno od večjih starokrščanskih središč na območju Alp in ena bolje raziskanih poznoantičnih višinskih naselbin na Slovenskem
 • Najbolj znana vzpetina v okolici Sevnice je vsekakor 948 metrov visoka Lisca, ne nazadnje so po njej poimenovali sevniško tovarno spodnjega perila. Ta gora je primerna destinacija za prav vse izletnike, tudi tiste z manj kondicije, saj se je nanjo mogoče povzpeti tudi z avtomobilom
Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Lokalna ponudba   Poglej vse (162)