Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

50% popust na vstopnico za salonski glasbeni večer na gradu Fala!

35,00 €

Redna cena od 70,00 €

# / 5

50% popust na vstopnico za salonski glasbeni večer na gradu Fala!

35,00 €

Redna cena od 70,00 €

Veliko je bilo že napisanega, veliko prebranega in ujetega na filmski trak … pa vendar ste o tem le slišali, gledali ali brali. Sedaj imate priložnost, da to doživite! Podoživite srednji vek in obiščite več kot 700 let star grad Fala. Čaka vas pravo doživetje: voden ogled gradu, penina v grajskem salonu in odlična večerja ter nepozaben klasični koncert skupine Intertempora!

Vključen aperativ, voden ogled gradu, penina, večerja in koncert klasične glasbe skupine Intertempora!

PROGRAM

Postanite del grajske pravljice, doživite grajsko življenje. Okusite pridih srednjeveškega in baročnega življenja, meščanskega in plemiškega. Jejte kot so nekoč, preiskusite se v srednjeveških igrah. Spoznajte čarobnost Podravja. Lahko pa tudi v razkošju zelenih gozdov, ob vznožju strmih pečin in v objemu cvetočih travnikov kjer kraljuje Falski grad sklenete večno ljubezen.

POTEK
- 17.00 zbor gostov pri Ledenici s postreženim aperitivom - dobrodošlica
- 17.15 voden ogled gradu Fala
- 18.00 pogostitev s penino v grajskem salonu
- 18.30 1. del koncerta klasične glasbe skupine »Intertempora«
- 19.00 večerja v zelenem in rdečem grajskem salonu
- 19.30 2. del koncerta klasične glasbe skupine »Intertempora«

PROGRAM
Prvi del:
G. F. Händel: Iz cikla 9 -ih temških arij za sopran, solo instrument in basso continuo,Das Zitternde Glänzen, der spiellenden Wellen
J. S. Bach: Andante v e-molu, št. 5
A. Scarlatti: Gia il sole dal Gange
V. Bellini: Malinconia, Ninfa gentile
C. Saint - Saëns: Une flûte invisible

Drugi del:
G. F. Händel: Iz cikla 9 -ih temških arij za sopran, solo instrument in basso continuo,Singe Seele, Gott zum Preise
W. A. Mozart: Sonata v D-duru, K.285, 1. st
W. A. Mozart: Arija Despine, In uomini in Soldati, iz opere Cosi fan tutte,
F. Lehar: Iz operete Giuditta, Meine Lippen sie küssen so heiss
E. Satie: La Diva de l’Empire

GLASBENA SKUPINA INTERTEMPORA
Ime tria »Intertempora« v latinščini pomeni medčasje. Med časovnimi obdobji v glasbi in poeziji se tako sprehajajo preko izvajanja skladb različnih skladateljev, ki so ustvarjali vsak v svojem obdobju, na različnih delih Evrope in pustili dragocene stvaritve vsem nam. Njim, ki skladbe izvajajo in vam, ki jih poslušate.
Njihov program je sestavljen predvsem tako, da ga rade izvajajo in se sčasoma tudi spreminja. Trenutno je sestavljen kot popotovanje po različnih obdobjih. V njem se z J. S. Bachom, G. F. Händlom in A. Scarlattijem sprehodijo skozi 17. stoletje, ko traja obdobje Baroka v glasbi. Z W. A. Mozartom skozi 18. stoletje, obdobje klasicizma, z V. Bellinijemskozi romantično obdobje v 19. stoletju in pristanejo v 20. stoletju z Leharjevo operetno arijo Meine Lippen si küssen so heiss ali Moje ustnice poljubljajo vroče ter Satijevim kabarejskim, žgečkljivim šansonom La Diva de l’Empire.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • aperitiv ob dobrodošlici in penina v grajskem salonu
  • odlična večerja z vključeno pijačo
  • za vse ljubitelje klasične glasbe: koncert skupine Intertempora
  • voden ogled gradu Fala, starega več kot 700 let!
  • nepozabno doživetje v pravi grajski pravljici

Odlična ideja za darilo

Odpravi se s prijatelji

Preseneti boljšo polovico

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Grad Fala se lahko pohvali s številnimi prireditvami, kot so poroke, gledališke predstave, mednarodna lepotna tekmovanja, poučno ustvarjalne delavnice, zbori starodobnih vozil, literarni večeri, fotografske delavnice, srečanje in druženje z ostalimi slovenskimi graščaki.
Grad zajema danes 18 grajsko opremljenih soban, 13 prostorov, nekoč namenjenih služunčadi, grajsko ječo, ledenico, grajsko kapelo, grajsko dvorišče ter prireditveni prostor s 400 sedišči na gospodarskem dvoriču s pivnico in viteško dvorano.

 Grad Fala leži na razgledni rečni terasi, ki jo z zahoda zapira Falska pečina, na severozahodu pa na obeh straneh reke prepadne pečine iz prastarih kamnin. Slednje oblikujejo svojevrstna skalna vrata v srednjo Dravsko dolino, ki predstavljajo tako geološko kot klimatsko ločnico. Zaradi težke prehodnosti ozke soteske so skalna vrata v preteklosti predstavljala tudi kulturno mejo. Tod je tekla deželna meja med Koroško in Krajino onstran gozda. Glavno pot na Koroško je bilo mogoče učinkovito nadzorovati iz Falskega gradu. Inicijative, ki so prihajale iz gradu, so pomembno vplivale na vsakdanjik okolice in za seboj pustile številne sledi. Danes je grad po zaslugi novega lastnika, ki ga je rešil pred propadom in vanj vnesel vsebine, ki obujajo slavne dneve Falske gospoščine, opremljen v duhu 17. stol. (takrat oddelek Dunajske univerze za filozofijo, teologijo in pravo). 

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Lokalna ponudba   Poglej vse (182)