k-logo

POMOČ UPORABNIKOM

070 477 277 ali piši na info@mediastar.si


Dosegljivi smo:

ob delavnikih od 7. do 18. ure

ter ob sobotah od 9 do 13. ure.

2018 MediaStar Group d.o.o.

Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

Pivoljubi pozor! 50% popust na obisk fontane piva in Ekomuzeja hmeljarstva!

7,50 €

Redna cena od 15,00 €

# / 8
SAMO NA KUPONKO.SI

Pivoljubi pozor! 50% popust na obisk fontane piva in Ekomuzeja hmeljarstva!

7,50 €

Redna cena od 15,00 €

Obiščite deželo zelenega zlata - Žalec! Izkusite muzejsko izkušnjo v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva, kjer spoznate razburljive čase vzpona hmeljarstva in uspešnih podvigov slavnega pivovarja Simona Kukca. Za pravo izkušnjo bo poskrbela pokušina šestih različnih piv na Fontani piv Zeleno zlato. Oglejte si še spominsko sobo generala in skladatelja Friderika Širce - Rista Savina, ki je v uspešni vojaški karieri dosegel čin generalmajorja.

Vključena degustacija 6 različnih piv na Fontani piv Zeleno zlato in ogled Savinove hiše!

ekomuzej hmeljarstva, fontana piv in savinova hiša

Spodnja Savinjska dolina je svet hmeljarskih in pivovarskih skrivnosti. Okuse in doživetja povezuje zeleno zlato, kot domačini pravimo hmelju. Polja z najboljšimi hmeljskimi sortami ležijo v objemu zelenih hribov in poleti odišavijo dolino s sladko-grenkim vonjem. Vse poti vodijo v Žalec, slovensko središče hmeljarstva in druženja ob prvi fontani piv na svetu. 

EKOMUZEJ HMELJARSTVA IN PIVOVARSTVA
Spoznajte zgodbo o savinjskem hmelju v edinem tovrstnem muzeju v deželi med Alpami in Mediteranom. V stari sušilnici hmelja vse leto diši, kot da je sredi sezone obiranja. Muzejska zbirka predstavlja zgodbe predmetov, ki so jih prispevale mnoge družine iz Žalca in okolice, sprehod po hmeljarski zgodovini pa z mnogimi zanimivimi zgodbami preplete preteklost in sedanjost ter vas obogati z izkušnjo.

POKUŠINA PIVA - FONTANA PIV ZELENO ZLATO
Fontana piv Zeleno zlato je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, ki je središče hmeljarstva v naši državi. Naredite požirek iz prve fontane piv na svetu, ki je srce druženja za domačine in obiskovalce v mestnem parku v Žalcu. Zasnovana je v obliki hmeljske kobule, iz dveh polkrožnih delov, pivovskega in vodnega. Vrček s čipom je ključ do polnitve s pivom. Z enim nakupom lahko poskusite do šest vrst piv z aromatičnim štajerskim hmeljem, vsakič po deciliter. Da doživetje ostane nepozabno, lahko vrček, ki ga je zasnoval sloviti oblikovalec Oskar Kogoj, po pokušini odnesete domov.

Na fontani je šest točilnih pip; prva pripada pivu Kukec, ki je poklon slavnemu žalskemu hmeljarju in pivovarju Simonu Kukcu. Drugo pipo zaseda ambasadorjevo pivo, slovenski ležaki so zastopani na tretji, na četrti pokušate piva Savinjsko-šaleške regije, na peti trendovska piva in na šesti eksperimentalana piva žalskega Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. 

SAVINOVA HIŠA
Rojstna hiša pomembnega žalskega skladatelja in generala Friderika Širce, bolj znanega pod psevdonimom Risto Savin. V skladateljevi spominski sobi si lahko ogledate zbirko njegovega pohištva, fotografij, odlikovanj in drugih osebnih predmetov, nato pa se sprehodite med likovnimi deli lokalnih ali z našim prostorom kako drugače povezanih umetnikov, razstavljenimi v galeriji Savinjskih likovnikov in Salonu Jelice Žuža.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • obiščite deželo zelenega zlata - Žalec
  • degustacija 6 različnih piv na Fontani piv Zeleno zlato
  • izkusite muzejsko izkušnjo v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva
  • oglejte si spominsko sobo generala in skladatelja Friderika Širce - Rista Savina
  • po želji vam v muzeju postrežejo s hišnim pivom Simona Kukca

Odlična ideja za darilo

Odličen nakup

Pestra dodatna ponudba

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Žalec živi pestro družabno življenje. Gosti številne festivale in tradicionalne prireditve, tako turistične, športne kot tudi kulturne. V TIC-u Žalec vam posredujemo razne turistične informacije o občini Žalec in tudi širše, brezplačno dobite promocijske materiale za Žalec z okolico ter o Sloveniji, kupite kakšen spominek ali vstopnice za prireditve, ki se odvijajo v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Izposodite si lahko tudi zeleno kolo in se odpravite na odkrivanje Žalca in okolice. V zgornjem nadstropju Savinove hiše si lahko ogledate spominsko sobo generala in skladatelja Friderika Širce - Rista Savina, prenovljeno galerijo Savinjskih likovnikov in novo pridobitev, Galerijo Jelice Žuža.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Lokalna ponudba   Poglej vse (144)