Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

Do 51% popust na vstopnico za ogled 3 milijone let staro jamo Pekel!

4,90 €

Redna cena od 10,00 €

# / 3

Do 51% popust na vstopnico za ogled 3 milijone let staro jamo Pekel!

4,90 €

Redna cena od 10,00 €

Odkrijte podzemni svet slovenskega krasa in se čudite stvarem, ki jih lahko ustvari narava! Odlična priložnost za družinski izlet. Oglejte si vodni in suhi del jame s številnimi živimi bitiji in največjim dostopnim podzemnim slapom v Sloveniji. Prelepi kapniki vas bojo s svojimi oblikami in barvami zagotovo očarali, otroci pa bodo navdušeni!

Odkrijte podzemni svet slovenskega krasa in se čudite stvarem, ki jih lahko ustvari narava!

jama pekel

Jama Pekel je kraška jama, stara več kot 3 milijone let in ima bogato zgodovino. Jamo je izdolbel tok potoka Ponikvica, ki pred jamo ponikne, iz nje pa priteče z imenom Peklenščica. 1159 metrov dolga pot po jami je lahkotno speljana in lepo vzdrževana. V jami spoznamo tako vodno kot suho kraško jamo, saj je sestavljena iz dveh etaž. V spodnjem, vodnem delu jame pot poteka ob potoku Peklenščica in vodi do največje znamenitosti v jami, do najvišjega slovenskega, za obiskovalce iz neposredne bližine dostopnega podzemnega slapa s štirimi metri vodnega padca. Zgornji, suhi del jame krasijo raznolike kapniške oblike. Ker voda s seboj prinaša različne snovi, so kapniki v jami obarvani v različnih odtenkih rdeče in rjave barve.

OGLEDI V MESECU MARCU
Vodeni ogledi ob 11.00, 13.00 in 15.00 uri (samo sobote in nedelje).

OGLEDI V MESECU APRILU
Vodeni ogledi ob 10.00, 12.00, 14.00 in 16.00 uri (vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih). 

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • kvalitetno preživet čas z družino ali prijatelji sredi idilične narave
  • raziskovanje čudovitega podzemnega sveta Savinjske doline
  • 3 miljone let stara jama, v kateri je zatočišče našel že paleolitski človek
  • čudovite kapniške oblike in prelepi slapovi
  • ideja za izlet z družino, otroci bodo navdušeni

Odličen nakup

Potrebna je rezervacija

Odpravi se s prijatelji

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Jama Pekel je kraška jama z bogato zgodovino, stara več kot 3 milijone let. Je ena največjih za turiste urejenih kraških jam na Štajerskem. 1159 metrov dolga pot po jami je lahkotno speljana in lepo vzdrževana in zato primerna za obiskovalce vseh starosti.

KAM NA IZLET?

  • Gozdna in geološka učna pot: Po ogledu jame Pekel se sprehodite po lepo urejeni gozdni in geološki učni poti, ki vodi skozi okoliške mešane gozdove in mimo travnikov, ki poraščajo svet okoli jame Pekel. Dobra 2 kilometra dolga pot  je namenjena vsem, ki uživate v naravi in radi na drugačen, zanimiv in tudi otrokom prijazen način spoznavate naravne pojave in procese.
  • Naravni park Ložnica: Naravni park Ložnica obsega svet ob reki Ložnici in ponuja prijeten ambient za sprostitev in sprehod, saj lahko v bujnem rastju na travnikih in ob reki opazite redke vrste žuželk in veliko število različnih vrst ptic.
  • Bio park Nivo: Bio park Nivo je prijeten in lepo urejen park s številnimi energijskimi točkami, ki naše telo napolnijo z energijo. Na počutje blagodejno vpliva že posedanje po skalah in sprehod po energijski poti, ki je speljana tako, da lahko obidemo posamezno točko ali se sprehodimo iz enega v drugi del parka po bližnjicah.
Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Lokalna ponudba   Poglej vse (195)