k-logo

POMOČ UPORABNIKOM

070 477 277 ali piši na info@mediastar.si


Dosegljivi smo:

ob delavnikih od 7. do 18. ure

ter ob sobotah od 9 do 13. ure.

2018 MediaStar Group d.o.o.

Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

NOV ISKALNIK = ZADETEK V POLNO

Točno to kar iščeš, je le 1 klik stran.

50% popust na vstopnico za družinski dogodek Laboratorij Leonardo da Vinci!

od 4,50 €

Redna cena od 9,00 €

# / 10
PRVIČ NA KUPONKO.SI

50% popust na vstopnico za družinski dogodek Laboratorij Leonardo da Vinci!

od 4,50 €

Redna cena od 9,00 €

Odlična ideja za izlet za celo družino! Odpravite se na dogodek, kjer si boste ogledali grad Fala, skozi igre in didaktična dela pa boste spoznali življenje Da Vincija ter njegova najbolj znana dela, kot je Mona Liza. Preizkusili se boste v izdelovanju makete mostu, obratnemu pisanju in streljanju s samostrelom, za konec pa sledi še escape labirint, ki ga zasnoval eden in edini Leonardo Da Vinci!

Vključen ogled gradu Fala in muzeja Leonardo da Vinci ter preizkus v izdelovanju makete mostu, obratnemu pisanju in streljanju s samostrelom!

VSE PONUDBE ZAJEMAJO

 • voden ogled gradu Fala
 • voden ogled muzeja Leonardo da Vinci (ogled znamenitih slik in eksponatov)
 • laboratorij - praktični del: preizkus v izdelovanju makete mostu, risanju, obratnemu pisanju in streljanju s samostrelom (skupinam po 13 oseb je na voljo tudi uprizoritev Zadnje večerje)
 • escape labirint: v labirintu, ki ga je zasnoval Leonardo Da Vinci
 • zbor: Grad Fala, na izbran dan dogodka, ob 15:00 uri
 • izbirate lahko med naslednjimi termini: 26.5., 2.6., 9.6., 16.6., 23.6. ali 30.6.2019

didaktični dogodek Laboratorij Leonardo da Vinci

Leonardo upravičeno nosi naziv “genij”, saj je bil aktiven na praktično vseh znanstvenih področji. Pa ne le aktiven, tudi izredno uspešen, zato so njegova dela razvrstili v segmente in podsegmente. Na raznih področjih je bil aktiven predvsem po obdobjih njegovega življenja, zato so za lažje razumevanje in boljše dojemanje njegovega ustvarjalnega življenja uvrstili njegovo ustvarjanje po časovni lestvici. To omogoča dvoje - odkrivanje življenjske poti Da Vincija, kje in kako je živel, za koga delal in ustvarjal, ter spoznavanje njegovih del, idej in vizij.

Laboratorij Leonardo Da Vinci je didaktični dogodek, namenjen obiskovalcem vseh starosti, saj se program prilagaja starostni skupini. Skozi igre in didaktična dela boste spoznali življenje Da Vincija ter spoznali življenje poznega srednjega veka. Potovali boste skozi vsa obdobja življenja umetnika, se poglobili v njegova najbolj prepoznavna dela (na primer Mona Liza in Zadnja večerja) in z vojaškimi napravami "ubranili grad pred napadom turške vojske".

Potek dogodka:

SPOZNAVANJE GRADU FALA
Skupina pride na grad in je najprej deležna ogleda gradu, začne se s sprejemom pri Ledenici na vhodu barvitega parka gradu in nadaljuje z ogledom grajskega dvorišča. Najprej ogled kapelice ter terase, nato preko grajskih kleteh in kuhinj prehod do grajske ječe. Po ogledu le-te v zgornjih prostorih dvorni vodič razkaže čudovite baročne sobane. Nato se skupina preseli na gospodarsko dvorišče na spoznavanje obrti, ki so se tam odvijale ter o načinu življenja in režima na gradu v času domovanja grofov.

VODEN OGLED MUZEJA Leonardo Da Vinci
Predstavitev najbolj znanih Da Vincijevih likovnih del (kot je na primer Mona Liza, Zadnja večerja ...) in njegovih eksponatov (samostrel, most ...).

LABORATORIJ - PRAKTIČNI DEL
Vsak obiskovalec se bo lahko preizkusil v izdelovanju makete mostu, risanju, obratnemu pisanju in streljanju s samostrelom. Skupinam po 13 oseb je na voljo tudi ponazoritev freske Zadnja večerja.

ESCAPE LABIRINT
Obiskovalci bodo preizkusili svojo prostorsko koordinacijo v labirintu, ki ga je zasnoval genij Leonardo Da Vinci.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

 • dogodek namenjen obiskovalcem vseh starosti
 • ogled gradu Fala, grajskega dvorišča, kapele, grajske ječe, baročnih soban...
 • predstavitev najbolj znanih Da Vincijevih likovnih del in njegovih eksponatov
 • izdelovanje makete mostu in streljanje s samostrelom
 • možnost tudi ponazoritve freske Zadnja večerja
 • vključen tudi escape labirint

Odličen nakup

Potrebna je rezervacija

Družinam prijazno

Ideja za izlet

VEČ O PONUDNIKU

Grad Fala se lahko pohvali s številnimi prireditvami, kot so poroke, gledališke predstave, mednarodna lepotna tekmovanja, poučno ustvarjalne delavnice, zbori starodobnih vozil, literarni večeri, fotografske delavnice, srečanje in druženje z ostalimi slovenskimi graščaki.
Grad zajema danes 18 grajsko opremljenih soban, 13 prostorov, nekoč namenjenih služunčadi, grajsko ječo, ledenico, grajsko kapelo, grajsko dvorišče ter prireditveni prostor s 400 sedišči na gospodarskem dvoriču s pivnico in viteško dvorano.

 Grad Fala leži na razgledni rečni terasi, ki jo z zahoda zapira Falska pečina, na severozahodu pa na obeh straneh reke prepadne pečine iz prastarih kamnin. Slednje oblikujejo svojevrstna skalna vrata v srednjo Dravsko dolino, ki predstavljajo tako geološko kot klimatsko ločnico. Zaradi težke prehodnosti ozke soteske so skalna vrata v preteklosti predstavljala tudi kulturno mejo. Tod je tekla deželna meja med Koroško in Krajino onstran gozda. Glavno pot na Koroško je bilo mogoče učinkovito nadzorovati iz Falskega gradu. Inicijative, ki so prihajale iz gradu, so pomembno vplivale na vsakdanjik okolice in za seboj pustile številne sledi. Danes je grad po zaslugi novega lastnika, ki ga je rešil pred propadom in vanj vnesel vsebine, ki obujajo slavne dneve Falske gospoščine, opremljen v duhu 17. stol. (takrat oddelek Dunajske univerze za filozofijo, teologijo in pravo). 

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Lokalna ponudba   Poglej vse (185)