Ponudba je zaključena, ampak ni panike! Imamo kar podobnih!

NOV ISKALNIK = ZADETEK V POLNO

Točno to kar iščeš, je le 1 klik stran.

50% popust na arteriografski pregled srca in ožilja na kar 3 lokacijah!

37,50 €

Redna cena od 75,00 €

# / 5

50% popust na arteriografski pregled srca in ožilja na kar 3 lokacijah!

37,50 €

Redna cena od 75,00 €

Neboleč, računalniško podprt, diagnostični preventivni 15-minutni pregled srca in ožilja (z meritvami, pojasnili in posvetom z diagnostikom) v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli!

Neboleč, računalniško podprt, diagnostični preventivni 15-minutni pregled srca in ožilja (z meritvami, pojasnili in posvetom z diagnostikom)!

pregled srca in ožilja

Zakaj na pregled?
- Srčni infarkt ali možganska kap se v 50% primerov končata s smrtjo.
- Samo v Sloveniji vsako uro nekdo doživi srčni infarkt ali možgansko kap.
- S pravočasnim spoznanjem o morebitni nevarnosti morda preprečite najhujše.

Imate primere kapi v družini?
Srčni infarkt ali možganska kap se v 50% primerov končata s smrtjo, v ostalih pa s težavno in dolgotrajno rehabilitacijo. Število srčno - žilnih bolezni narašča s starostjo, vendar pa so visoko prisotne tudi med srednjo generacijo.

Potomci ljudi, ki so zgodaj doživeli srčni infarkt (moški pred 55-tim letom starosti, ženske pred 65-tim letom starosti), je tveganje za bolezni srca in ožilja vsaj 2-krat večje od ostalih. Na preventivnih računalniško podprtih diagnostičnih alternativnih pregledih bi jih lahko seznanili z morebitno ogroženostjo ali s preventivnimi ukrepi celo preprečili (pre)zgodnje srčne infarkte in možganske kapi.

Bodite pozorni na dejavnike tveganja:

- nepravilni srčni utrip, bolečine v prsih,
- stres, depresija,
- povišana telesna teža, pomanjkanje gibanja, hitra utrujenost, zadihanost,
- povišan holesterol in krvni tlak,
- povišan sladkor ali disfunkcija ledvic,
- dednost - srčni infarkt ali možganska kap v družini,
- stiskajoča bolečina v nogah, krči,
- glavoboli in omotice, motnje spanja.

Kronično stanje povišanega krvnega tlaka imenujemo hipertenzija. Kadar se je ne zavedamo in je ne zdravimo, dolgotrajno poškoduje arterije in organe v telesu. Nepravilna prehrana lahko vodi v povišan krvni tlak, srčne bolezni, diabetes, slepoto in srčni infarkt ali možgansko kap. Meritev arterijskega ožilja priporoča Evropsko združenje za hipertenzijo in Evropsko združenje kardiologov.

Kako poteka meritev stanja arterijskega ožilja?
Arteriografija je diagnostična, nekomplicirana, neinvazivna in neboleča metoda, podobna meritvi krvnega tlaka. Kot taka je dostopna vsakomur in predstavlja odlično preventivno možnost hitrejšega odkrivanja ogroženosti za srčno-žilne bolezni.

Arteriograf meri spremembe krvnega tlaka arterij v določenih časovnih razmikih. Ko se srce krči, požene v arterijo kri, kar pa povzroči valove. Val se premika s tem večjo hitrostjo, čim bolj toga je stena arterije (fizični vzrok). Arteriograf torej preiskuje "arterijsko življenjsko dobo", oziroma togost arterij, ki narašča vzporedno s staranjem. Slabljenje prožnosti oziroma postopno rast togosti arterij imenuje strokovna literatura "arterial stiffness".

Najpomembnejši rezultati, ki jih pridobimo z računalniško obdelavo izmerjenih vrednosti so:
1. Centralni tlak v aorti - pravočasno diagnosticiranje lahko z ukrepanjem pomaga pri preprečevanju možganske ali srčne kapi;
2. Hitrost pulznega vala v aorti (PWV) - nam poda stanje prožnosti aorte, oziroma sprememb, ki jih je povzročilo poapnenje žil;
3. Endotelna funkcija žilnega sistema (Alx) - ocenjuje, pod kakšnim stresom so žile obravnavane osebe.

Komu je namenjena meritev?
Meritev stanja arterijskega ožilja se priporoča vsem ki imajo v družini koga s povišanim krvnim tlakom, sladkorno boleznijo oz. če je kdo od svojcev utrpel možgansko kap ali srčni infarkt in vsem (navidez) zdravim ljudem, neodvisno od starosti .

Obravnavana oseba ob zaključku dobi rezultate meritve v elektronski ali papirni obliki, izdatno podprte s pojasnili in nasveti diagnostika.

Kadar rezultati pomembno odstopajo od normalnih – takih je približno četrtina - osebi svetujemo takojšnji obisk pri osebnem zdravniku.
Dobljena ocena tveganja obravnavano osebo spodbudi k uvajanju majhnih sprememb v vsakdanjem življenju, zlasti k bolj zdravemu življenjskem slogu, kar zmanjša možnosti za razvoj kardiovaskularnih bolezni. Prav meritev arterijskega ožilja pomaga oceniti velikost tveganja za srčno-žilne bolezni.
Pregled omogoča odkrivanje zgodnjih sprememb in je primeren za vse starostne skupine. Pregled se opravlja v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli.

Kdo opravlja diagnostični pregled?
Preventivni diagnostični pregled opravi usposobljen diagnostik/diagnostičarka z vsemi potrebnimi certifikati za upravljanje z arteriografskim aparatom.

Zakaj izbrati Zavod Zdravje?
Obravnavanim osebam nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečin, varne in neinvazivne.
V naših ordinacijah do vsakogar pristopimo individualno in brez hitenja. Pohvalimo se lahko s strokovnim in predanim delom do vsake obravnavane osebe, nenehno si prizadevamo za nadaljnje izboljšanje storitev.

Zaradi alternativnega preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi Zavoda Zdravje ne opuščajte preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadajo v področje alternativne medicine Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

  • preventivni pregled, ki da odgovore o stanju vašega srca in ožilja
  • zazna prve znake arterioskleroze, ko še ni bolezenskih znakov
  • neboleč, diskreten in nenevaren pregled
  • takoj izdani rezultati z razlago in nasveti
  • takojšnje obvestilo pri rezultatih, ki odstopajo od normalne ravni
  • odgovor na vprašanje, ali obstaja visoko tveganje za srčno-žilne bolezni
  • pravočasno preverite svoje zdravstveno stanje
  • povečanje kakovosti diagnosticiranja in zdravljenja bolezni

Potrebna je rezervacija

Strokovno osebje

Dobro počutje

Za zdravje

VEČ O PONUDNIKU

V Zavodu Zdravje obravnavanim osebam na kar treh lokacijah nudijo v sproščenem vzdušju izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečin, ki so varni in neinvazivni.
Vsaka obravnavana oseba je pomembna, zato se jo obravnava individualno in ima za pogovor z diagnostičarko in nasvete dovolj časa.
Poslanstvo Zavoda Zdravje je ljudi ozaveščati o pomembnosti zgodnjega odkritja bolezni, zaradi česar tudi nudijo celotni pristop pri pregledih in obravnavi vsakega posameznega pacienta. Diagnostiki z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem, vam bodo znali kakovostno svetovati kako ohranjati zdravo telo in vsakodnevno zmanjševati možnost za obolenje za boleznimi.

Podatki o podjetju

Malo prej so drugi kupili # različnih ponudb. Preveri jih!

Najbolj prodajano v Lokalna ponudba   Poglej vse (191)